Gündem

Örümcek Adam Cam Temizlikçisi Oldu

Eskişehirli bir dağcı, çizgi karakter olan ve beyaz perdeye de uyarlanan kurgusal kahraman “Örümcek Adam” kostümüyle 3 yıldır profesyonel olarak dış cephede cam temizliği yapıyor.

Yüksek binaların çatılarına kurduğu sisteme bağlı iple sarkarak profesyonel temizlik hizmeti veren dağcı Tamer Uysal, giydiği “Örümcek Adam” kostümü ile de görenlerin büyük ilgisini çekiyor.  

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır profesyonel olarak dağcılık sporuyla ilgilendiğini belirterek, yükseklik tutkusunu profesyonel bir hizmete çevirerek geçimini sağladığını söyledi.

Şu anki mesleğini “endüstriyel dağcılık” olarak nitelendirdiğini ifade eden Tamer Uysal, şöyle konuştu:

“Yüksekte olacak her ne iş varsa yapıyorum. Montaj, temizlik ve buna benzer birçok iş. Enes ve Emir isminde iki çocuğum var. Onların isimleriyle bir şirket açtım. İnsanlar bu işi yaptığımı gördüğünde fotoğraf çekiyorlar, ilgi gösteriyorlar fakat bir taraftan da korkuyorlar. Yükseklik korkusunun verdiği endişeyle bakıyorlar. Ben profesyonel dağcı olduğum için bu korku ben de yok. Siz nasıl yerde yürüyorsanız, ben de havada yürüyorum.”

“Örümcek Adam” kostümü fikrini yıllar önce internette ABD’de dağcılık sporuyla ilgili bir klip izleyerek keşfettiğini söyleyen Uysal, “Lösemili çocuklar için yapılmış bir klipti. Çocuklar eğlensin diye örümcek adam kıyafetiyle birileri yükseklere çıkıyordu. İş yerini açtığımda da bu fikir akılıma geldi. Bu sayede aslında bir bakıma kendi reklamımı da kendim yapmış oluyorum.” ifadelerini kullandı. 

Tamer Uysal, yıllar önce izlediği klip sonrası içinde ukde kalan bir hayali gerçekleştirmek istediğini ifade ederek, “Buradan Eskişehir’deki yetkililerimize seslenmek istiyorum; Eğer şehrimizdeki lösemili çocuklar için bir eğlence düzenlenirse, hiçbir ücret talep etmeden onları eğlendirmek isterim.” dedi.

Kamupersoneli.net | AA