Gündem

Otoyollarda İnce Hesap Dönemi! HGS ve OGS Radar Sistemi Başlıyor !

HIZ SINIRI AŞILMIŞ SAYILACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle birlikte, yarından itibaren araçların otoyollardaki ortalama hızları gişelere giriş çıkış süreleri dikkate alınarak hesaplanacak, hız ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulanacak. 

Bu kapsamda sürücüler 210 km’lik bir yolu 1 saat 55 dakikadan kısa bir sürede tamamladıklarında hız sınırını aşmış sayılacak.

Konu ile ilgili olarak Avukat Cevat Kazma değerlendirmelerde bulundu. Avukat Cevat Kazma açıklamalarında yeni uygulamayla birlikte araçların, otoyollarda giriş ve çıkış yaptıkları HGS/OGS noktaları arasında kat etmiş oldukları mesafe ve süre bilgilerinden ortalama hızlarının tespit edileceğini ifade etti.

15 GÜN SÜRE TANINACAK

Avukat Cevat Kazma Yönetmelikte belirtilen süreyi aşan araçlara ceza kesileceğini belirtti. Ayrıca Akşam’ın haberine göre Avukat Kazma, hız sınırlarını yüzde 10-30 arası aşan sürücülerin 154 TL yüzde 30’dan fazla aşanların ise 427 lira ödeyeceğini belirtti. Yeni sistem Ankara-İstanbul, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın, Niğde-Şanlıurfa, Adana-Mersin ve Adana-Şanlıurfa otoyollarında başlayacak. Cezalara itiraz etmek isteyen sürücülere 15 gün süre tanınacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Haksız ve adil olmayan bir yöntem acilen ses verilip bu gaspın durdurulması lazım

  2. Arabam yok ama gülüyorum insanlara ceza yazarak birşey olmaz ilk önce bilinçlendirmek lazım sadece cezalar konu para almak olunca zihinler maşAllah iyi çalışıyor