Gündem

Özel Eğitim Öğrencilerinden Güvenlik Güçlerine Duygulu Hediyeler

Bursa’daki Mehmet Torun Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile Aziz Torun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri, Hakkari Yüksekova’da terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlara katılan güvenlik güçlerine moral amacıyla anahtarlık, bardak, tişört, tablo gibi hediyelik eşyalar hazırladı ve mektup yazdı.


Aynı binada farklı hizmet veren merkezlerin müdür yardımcısı Yusuf Gürken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda ilgiye ve özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim gördüğünü söyledi.

Gürken, okulun öğrencilerinin ve öğretmenlerinin, gecesini gündüzüne katarak vatanı savunma görevini üstlenen güvenlik güçlerini unutmamak adına ellerinden gelen becerilerle onlara hediyeler hazırladığını ifade ederek, “Öğrencilerimiz güvenlik güçlerimizle bir şeyleri paylaşmak istedi. Onlara kalplerindeki sevgiyi gönderdiler. Simge olarak da bardak, anahtarlık, magnet, tişört gibi ürettikleri eşyaları ve yazdıkları mektupları paylaşmak istedi.” dedi.

Öğrencilerin okuldaki seramik, matbaa, konfeksiyon atölyelerinde el emeğiyle hazırladığı hediyelik eşyaları moral olması amacıyla Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde mücadele eden güvenlik güçlerine göndereceklerini belirten Gürken, şöyle devam etti:

“Öğrencilerimiz, bu konudaki duyarlılıklarını en üst seviyede yaşıyorlar. O bölgedeki olayları da gördükçe çok üzülüyorlar. Bu anlamda sevgilerini ve onların yanında olduklarını hissettirmek istediler. Yine erkek öğrencilerimizin birçoğu askerlik yapamayacağı için askerliğin ne olduğunu çok merak ediyor. Bundan da yoksun oldukları için böyle bir çalışmaya canı gönülden destek verdiler. Güvenlik güçlerimize çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar. Rabbim onlara yardım etsin.”

‘’Çoğumuzdan çok daha derin duygular hissediyorlar’’

Özel eğitim öğretmeni Semi Konya da öğrencilerin güvenlik güçlerinin yanlarında olduğunu hissettirmek için atölyelerde hediyeler hazırladıklarını aktardı.

Bütün çalışmalarda öğrencilerin el emeğinin bulunduğunu aktaran Konya, “Elimizden bir şey gelmediği için askerlerimizin yanında olduğumuzu böyle hissettirmek istedik. Bizler için çok zor günler geçiriyorlar. Allah yardımcıları olsun. Allah muvaffak etsin. Öğrencilerimiz dışarıdan bakıldığı zaman bir şey hissetmiyor gibi gözüküyorlar ama çoğumuzdan çok daha derin duygular hissediyorlar.” şeklinde konuştu.

‘’Hediyelerde öğrencilerin dokunuşları var’’

Özel eğitim öğretmeni Ali Sezer Diler de güvenlik güçlerinin bu çocukların rahat okula gelebilmesi ve eğitim alabilmesi için oralarda mücadele ettiğini vurguladı.

Güvenlik güçlerinin milletin birliğini korumak için canlarını feda ettiklerini dile getiren Diler, şunları kaydetti:

“Oradaki güvenlik güçlerinin en çok morale ihtiyacı var. Bizim için mücadele ederken ihtiyaç duydukları en büyük şey moraldir. Biz de elimizden geldiğince onları sevindirelim istedik. Bizim öğrencilerimiz çok temiz ve saf. Onların hazırladığı bu hediyeler de gönüllerinden gelen en saf ve temiz hediyeler. Hazırladığımız bu hediyeleri mutlu olsunlar diye onlara göndereceğiz. Hediyelerde öğrencilerin dokunuşları var. Bu dokunuşlar da inşallah onları mutlu eder.”

Okulun 11. sınıf öğrencisi Batuhan Öztürk, “Askerlerimiz oralarda bizim için savaşıyorlar ve şehit oluyorlar. Aileleri üzülüyor. Biz de çok üzülüyoruz. Böyle bir etkinlik yaparak onlara moral vermek istedik. İnşallah mutlu olurlar. Her zaman onların yanındayız.” dedi.

“Her zaman dualarımızla yanınızda olacağız”

Şehit haberlerini duyunca üzüldüğünü belirten 12. sınıf öğrencisi Atakan Bölükbaşı da “Arkadaşlarımızla onları düşündük ve kendimizi onların yerine koyduk. Onlara bazı hediyeler hazırladık.” diye konuştu.

Okulun 9-B sınıfı öğrencileri, güvenlik güçlerine yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi: 

“Bizi koruyan askerlerimize selam olsun. Her sabah içimiz huzurlu bir şekilde uyanıp okula geliyoruz. Bu okulda telaşlandıran tek ses zil sesi. Bahçede üzerimize gelebilecek tek şey bir top. Serviste eve dönerken bizi sadece emniyet kemeri takma konusunda uyarıyorlar. Gece olup karanlık çöktüğünde ailelerimizle rahatça dışarı çıkabiliyoruz. Bizi uykudan uyandıran tek ses kapı sesi. Tüm bu huzurlu ortamı, her güne güvenle başlamamızı sağlayan, tek işimizin eğitim olmasını sağlayacak kadar bizi özgür kılan şerefli Türk ordusuna bu ülkenin genç evlatları olarak sevgi ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her zaman dualarımızla yanınızda olacağız.”
AA
Kamupersoneli.net | Ankara