Gündem

Palandöken: "Eylül ayında 20 milyar lirayı geçecek bir ekonomi oluşacağını tahmin ediyoruz"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken okulların açılması, Kurban Bayramı, tatile gideceklerin hareketliliği sebebiyle piyasaların canlılık kazandığını belirterek, bu ay 20 milyar lirayı geçecek bir ekonomi oluşacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, okulların açılmasına az bir süre kala yapılan harcamaların artmasının esnafa nefes aldırdığını ifade ederek, kırtasiye, ayakkabı, konfeksiyon ve çantacılık sektörlerinde harcamaların artış gösterdiğine dikkati çekti.

Böylelikle esnafın kazancının da yükseldiğine işaret eden Palandöken, okul üniforması için 2,5 milyar lira, kırtasiye, ayakkabı, çanta için 5 milyar lira, toplamda yaklaşık 7-7,5 milyar liralık alışveriş yapılmasının beklendiğini vurguladı.

Kurban Bayramı tatilinin bu sene uzun olması sebebiyle vatandaşın turistik illere gitme programı da yaptığını belirten Palandöken şunları kaydetti:

“Bayram dolayısıyla piyasa hareketli. Her yıl olduğu gibi şekercisinden tatlıcısına, taksicisinden otobüsçüsüne, çiçekçisinden manavına, züccaciyeciden kasabına kadar tüm esnafımız bayramın bereketini bu yıl da beklemektedir. Bu sene kurbanlık alımlarından piyasaya 6,5-7 milyar lira girecek. Geçen sene bu dönemde kredi kartlarıyla da 4 milyar liralık bir harcama yapılmıştı. Bu senede kurban bayramının 9 günlük tatil olması turizm bölgelerinin de hareketlenmesini sağladı. Bayram tati̇li̇ni̇n uzun olması turi̇zm bölgeleri̇ndeki̇ esnafımızı sevi̇ndi̇ri̇yor. Okulların açılması, Kurban bayramı, tatile gideceklerin hareketliliği sebebiyle piyasalarımız canlılık kazanmıştır. Bu ay 20 milyar lirayı geçecek bir ekonomi oluşacağını tahmin ediyoruz. Geç saatlere kadar açık olan esnafımız bayramın şenlik havasında geçmesini sağlayacaktır.”

Kamupersoneli.net | AA