Gündem

Pekşen:" Anıtkabir'deki Halı Saha 72 Saat İçerisinde Sökülmezse CHP'liler Gereğini Yapacaktır"

 CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Anıtkabir yerleşkesindeki halı sahanın 72 saat içerisinde sökülmesini tavsiye ediyorum. Eğer sökülmezse CHP’liler gereğini yapacaktır.” dedi.


Pekşen, düzenlediği basın toplantısında, Anıtkabir Yerleşkesinde halı futbol saha yapılmasının toplumun vicdanında çok büyük yaralar açtığını ve halkın buna tepki gösterdiğini bildirdi.

Doğuda güneydoğuda vatan evlatları can verirken, Anıtkabir’e halı saha yapmanın nasıl bir akla hizmet etmek olduğunu anlamakta güçlük çektiğini belirten Pekşen, şöyle konuştu:

“Genelkurmay Başkanı, 15 Temmuz gecesi sonrasında askeri birliklerin önüne çirkince, iğrenç tarzda çöp ve hafriyat kamyonları ile iş makinelerinin konulmasına günlerce sessiz kalması, direnen silahlı kuvvetler mensuplarının yaftalanmasına ve örselenmesine, onurlarının rencide edilmesine göz yumması dahi, onun o görevde hak etmeden bulunduğunu ortaya koyan bir başka gerçektir.

Genelkurmay Başkanı isyan gecesinde kendi hukukunu koruyamıyorsa, ülkenin, halkın hukukunu ve güvenliğini koruyamaz. Genelkurmay Başkanına tavsiyem; o koltuğu bir an önce boşaltmasıdır. Halı sahanın 72 saat içerisinde oradan sökülmesini tavsiye ediyorum. Eğer sökülmezse CHP’liler gereğini yapacaktır. Emekliliğinde okuması için, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1914 yılında kaleme aldığı ‘zabit ve kumandan ile hasbihal’ kitabını kendisine göndereceğim.”

– “Yalnızca seçmenleri sorgulayarak çözemez, kendini de sorgulamalıdır”

Pekşen, basında yer alan “4 bine yakın CHP’linin CHP’ye oy vermediği yönündeki” iddiaların hatırlatılması üzerine, “Bir an önce yapılması gereken neyse yapılmalıdır. Bir partinin iktidar olması değil, olmaması büyük bir meziyettir. Bir parti iktidar olamıyorsa bunu yalnızca seçmenleri sorgulayarak çözemez, kendini de sorgulamalıdır. Yeni yüzler, isimler, genç ve iddialı isimlerle 21. yüzyılda söyleyecek sözleri bulduğumuz zaman iktidar olacağız.” dedi. 

“Genel Başkanlık makamından başlayarak mı diyorsunuz?” sorusuna, Pekşen, “Her kim kendisinde sorumluluk hissediyorsa bence iyi hissetmeli, doğru hissediyordur.” yanıtını verdi. 

CHP’li Pekşen, “Adalet Bakanı (bizde FETÖ yok, CHP kendisine baksın) dedi. Bu sözü nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, şunları kaydetti:

“Adalet Bakanının espri anlayışını hayranlıkla izliyorum. Samsun Valisi var, ben söylemiyorum, Sayın Şamil Tayyar söylüyor. Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasında çatışma var. Eski Erzurum Valisi Sebahatttin Öztürk, seçim döneminin İçişleri Bakanı, bakın çocuklarını nerede okutmuş, Erzurum’da işadamlarını toplamış, himmet toplatmış. Daha çok var, daha cemaatin belki de yüzde 20’sine bile dokunulmadı. Cemaati arıyorsanız aynaya bakacaksınız; AKP kendisine baksın, cemaati arıyorsa çok uzaklara gitmesin.” 

KAMUPERSONELİ.NET – AA