Gündem

PKK'ya Hava Operasyonu : 12 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Son dakika TSK terör örgütü PKK’ya yönelik Şemdinli ve Irak’ın kuzeyinde hava operasyonu düzeledi.

Türk Hava Kuvvetlerince, Şemdinli Habeşti kırsalı ile Irak’ın kuzeyindeki Avaşin/Basyan bölgesine gerçekleştirilen hava harekatlarında bölücü terör örgütü mensubu 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 06.47-07.31 saatlerinde anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Şemdinli Habeşti kırsalına Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca hava harekatı düzenlendi.

Bölgede tespit edilen terörist grubu ile sığınaktan oluşan 8 hedef, ateş altına alınarak imha edildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları, emniyetle üslerine döndü.

Ayrıca, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, 07.52-08.54 saatlerinde istihbaratın değerlendirilmesi üzerine Irak’ın kuzeyindeki Avaşin/Basyan bölgesine hava harekatı düzenledi.

Burada da terörist grubu ve sığınaktan oluşan 7 hedef, ateş altına alınarak imha edildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları, emniyetle üslerine döndü.

İki hava harekatında ilk tespitlere göre, 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, türkiye haberlerinden, memur haberlerinden, politika haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  Ankara