Gündem

PKK'ya Şok: 20 Terörist Öldürüldü

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonlarda PKK’lı teröristlerin karargah olarak kullandığı bina yerle bir edildi. Operasyonlarda 20 PKK’lı öldürüldü, 5 terörist de teslim oldu.

Kanlı terör örgütü PKK sözde karargah olarak kullandıkları binadan güvenlik güçlerine ateş açtı. Örgüt mensuplarının ateşine güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verildi Terör örgütünün sözde karargahına top atışı yapıldı. Yapılan değerlendirmelere göre düzenlenen operasyonlarda 20 PKK’lı terörist öldürüldü.

Öte yandan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te başlatılan operasyonlarda 90. gün geride kaldı. Bölgede Bordo Bereli askerler, Jandarma Özel Harekat Kuvvetleri, Özel Harekat polisleri ve geçici köy korucuları operasyonlarını sürdürmeye devam ediyor. Gelen bilgilere göre Sur’da bugüne kadar devam eden operasyonlarda 243 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilirken 245 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

5 TERÖRİST TESLİM OLDU

Kamupersoneli. net muhabirlerinin edindiği bilgilere göre bölgede operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Önceki gün Sur’da düzenlenen operasyonlarda terör örgütünün karargah olarak kullandığı bina topçu atışıyla yerle bir edildi. Bölgeden kaçamayacağını anlayan 5 terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Askeri kaynaklarlardan edinilen bilgilere göre operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.Bölgede tek bir terörist kalmayana kadar operasyonlar sürecek. Bunun yanında hala birçok binada patlayıcılar bulunmaya devam ediyor. Güvenlik kuvvetleri bölgeye sivil unsuları yaklaştırmıyor. Vatandaşın zarar görmemesi için azami gayret sarf edilerek bölgede tuzaklanan bombalı düzenekler imha ediliyor.