Gündem

PKK'ya şok: 4 ilde ağır darbe

Güvenlik güçleri terör örgütü PKK’ya göz açtırmıyor. Yapılan son operasyonlarda bin 200 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı 3 ayı aşkın süredir devam ediyor. Buna göre; Varto, Nusaybin, Dargeçit ve Silvan’da operasyonlar tamamlandı. Silopi ve Cizre’de operasyonlar devam ediyor. Sur, İdil ve Derik de dahil olmak üzere yapılan operasyonlarda bin 200 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri, barikatların kaldırılması ve bombalı tuzakların imhası konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.Yapılan açıklamalara göre bu konuda da önemli mesafeler kaydedildi.

Vatandaşların terk ettiği ve ardından PKK’lı teröristlerin yerleştiği evlerde ve ibadethanelerde bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme yakalandığı da gelen bilgiler arasında.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalarda 3 bin civarında patlayıcı imha edildi. Teröristlerin dolap, beşik, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içine de bombalı düzenek yerleştirdikleri belirlendi.

Güvenlik güçleri operasyonların tamamlanması için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Bazı bölgelerde operasyonlar sona ermesine rağmen evlere, sokaklara ve caddelere yerleştirilen patlayıcı düzeneklerinin temizlenmesi amacıyla sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam ediyor.

Teslim olma yolunu seçen bazı teröristlerin ise çirkin yüzleri bir kez daha gün yüzüne çıkardıkları görülüyor. Güvenlik kuvvetlerine teslim olmayı seçen bazı teröristler çocukları kalkan olarak kullanmaktan da vazgeçmiyorlar.

Operasyonların sürdüğü bölgede yaşayan vatandaşlar ise kanlı terör örgütü PKK’nın bölgeden tamamen temizlenmesi ile yeniden sokağa çıkabilecekleri, dükkanlarını açabilecekleri günleri dört gözle beklemeye devam ediyor.