Gündem

Putin : "Gerekirse Bir Kaç Saat İçerisinde Yine Suriye'de Oluruz"

Rusya Suriye’den çekildikten sonra Kremlin Sarayı’nda Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin tarafından düzenlenen törende Suriye’de görev alan 17 Subaya “Rusya Kahramanı” olarak anılan altın nişanlardan takıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin madalya takılma töreni sırasında bir konuşma yaptı ve konuşması sırasında “Gerekirse Suriye’ye geri döneriz” mesajını tüm dünyaya iletti.

Rusya Devlet Başkanı Putin , Suriye yönetimi ve Devlet Başkanı Esad’a her türlü yardımı sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi. Ayrıca yeterli miktarda rus askerinin hala Suriye’de bulunduğunu belirti. Özellikle Suriye hava sahasının denetimini sağlamak için bölgede s-400 füzeleri ve Pantser-f hava savunma sistemlerinin bölgede bırakıldığını dile getirdi. Suriye’de durumların değişmesi yada olayların tırmanışa geçmesi halinde tekrar Rusya’nın tüm gücüyle Esad yönetimine desteğini sürdüreceğini ve Suriye’ye gireceğinin altını çizdi.

Rusya Lideri Putin “Geldiğimiz noktada Suriye yönetimi ve Suriye Devlet Başkanı Esad’a istihbarat ve mali yardımı sağlamaya devam edeceğiz. Bölgede  yeterli miktarda askeri gücümüz de kalıyor. Özellikle Suriye hava sahasını denetim altında kalması için S-400 füzeleriyle Pantser-F hava savunma sistemlerini Suriye’de bıraktık. Kalan kuvvetlerimize herhangi bir tehdit oluştuğunu hissettiğimiz an bu silahları ve daha fazlasını çekinmeden kullanmaya hazırız. Suriye’deki durum değişir ve bize ihtiyaç olursa bir kaç saat içerisinde olaylara müdahil oluruz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin 6 ay süren operasyonun toplam olarak maliyetinin Türk lirası karşılığı 1.34 milyar tl olarak açıkladı.Ayrıca Rusya Kürt Bölgesel yönetimine yine bu dönem içerisinde uçaksavar sağladı.

Kamupersoneli.net