Gündem

Recep Tayyip Erdoğan' ın Konuşmasından Çok Önemli Detay!

Bugün aktardığımız haberler kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın Rize konuşmaları kapsamındaki sözlerine yer vermiştik. Cumhurbaşkanının bu konuşmalarında, FETÖ, ekonomi, yapılan yatırımlar ve terörle mücadeleye ilişkin bir çok önemli başlık bulunuyordu. Ancak yapılan açıklamalar kapsamında, bir türlü iade edilmeyen Fetullah Gülen’ e ve darbe girişimini planlayanlar, yer verenler ya da örgüt üyelerini direkt olarak işaret eden bir noktada dikkat çekti.

Fetullah Gülen’ in ABD’ ye sığınmasına tepki gösteren ve sert konuşarak ” Eğer sende azıcık yiğitlik varsa, ülkene dön. ” diyen Cumhurbaşkanı, sözlerine şöyle devam etti:

” Şimdi gittikleri ülkenin vatandaşı olsunlar. Onlar artık bu ülkenin vatandaşı olarak anılmayacaklar. “

Bu açıklama kapsamında, Fetullah Gülen’ in ve FETÖ bağlantısı tespit edilenlerin Türk vatandaşlığından çıkarılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı; ” Benim 2194 gazimin ailesi mağdur değil mi, gazilerimiz onlar mağdur değil mi? Onları savunmayacaksın, hala bize 15 Temmuz’ u yaşatanları mağdur diye göstereceksiniz. Kusura bakmayın. Adetüllaha terstir bu. ” ifadelerini kullandı.