Gündem

RTÜK Çocuklar Duymasın Dizisine FETÖ'den Ceza Verdi !

RTÜK’TEN CEZA

RTÜK, Çocuklar Duymasın dizisine “terör ve suç örgütünü övmek” suçunu işlediği gerekçesiyle ağır para cezasına çarptırdı. Kanal D’nin bir önceki ayın reklam gelirlerinin yüzde 2’si oranında verilen cezanın 1 milyon TL’nin üzerinde olduğu belirtiliyor.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÖVÜLDÜĞÜ DEĞERLENDİRİLMESİ YAPILDI

Bilindiği gibi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kanal D’de yayınlanan Çocuklar Duymasın adlı dizide FETÖ’nün kitabının gösterilmesine ilişkin bir soruşturma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın aktardıklarına göre RTÜK de dün gerçekleştirdiği toplantıda Çocuklar Duymasın adlı dizinin söz konusu bölümünü üzerinde acil görüşme gerçekleştirdi. RTÜK uzmanları o bölümünü incelemeye alarak “terör örgütünün övüldüğü” değerlendirmesini yaptı.

Kanal D’nin Çocuklar Duymasın isimli dizisinin geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde ‘Haluk’ karakterini canlandıran Tamer Karadağlı ile ‘Meltem’ karakterini canlandıran Pınar Altuğ’un yer aldığı sahnede, arka fonda bulunan kütüphanede “Barış Köprüleri; Dünyaya Açılan Türk Okulları” isimli kitap görüntülendi. FETÖ’nün söz konusu kitabı “Barış Köprüleri; Dünyaya Açılan Türk Okulları” isimli kitap FETÖ’nün dünyaya tanıtılmasında kullanıldığı değerlendirmesi yapıldı.

UZMANLAR RAPOR HAZIRLADI

Konu ile ilgili olarak uzmanlar bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda RTÜK Kanunu’nun 8/1 maddesi g fıkrasındaki “Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz” suçunun işlendiği ifade edildi.

Üst kurul dün gerçekleştirilen toplantıda uzmanlar tarafından hazırlanan rapor kapsamında konuyu ele aldı. Yapılan tartışmaların ardından Kanal D’ye “terör örgütü ve suçu övme” suçunu işlediği gerekçesiyle reklam gelirlerinin yüzde 2’si oranında ceza verilmesini kararlaştırdı. Reklam gelirlerinin yüzde 2’si ceza miktarının 1 milyon TL üzerinde olduğu ifade edildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA