Gündem

Rüşvet Alanların Gümrük Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı Personeli Olduğu Öğrenildi

Hayali İhracat Operasyonunda Rüşvet Alanların, Gümrük Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı personeli olduğu ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hayali ihracat yaparak haksız maddi kazanç elde ettikleri düşülen kişiler için soruşturma başlatmıştı. Söz konusu soruşturma kapsamında 4’ü kadın 6’sı kamu görevlisi 58 şüpheli hakkında yakalama kararı verilirken, İstanbul’da 10, İzmir’de 2 şirket içinde arama kararı verildi.

Söz konusu operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir, Antalya , İstanbul ve Muğla’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar sonucunda 39 şüpheli emniyet güçleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Soruşturmanın 5 İhbarla başladığı öğrenilirken, Sürdürülen teknik ve fikizi takip çalışmaları sonrasında Arif Y, Ömer U, Necmi K. ve Serhat Ö’nün liderliğini yaptığı örgütün, 37 firma için iç piyasada toplanan kargo mallarını kendi firmaları üzerinden ihraç ediyormuş gibi sahte belgeler düzenleyerek 800 milyon liralık hayali ihraçat gerçekleştirdikleri öğrenilirken. Şebekenin devletten KDV indirimi alarak 110 milyon liralık zarara yol açtığı iddia edildi. Kamu personeli olan şüphelilerin maliye bakanlığı ve gümrük bakanlığı’nda çalıştıkları öğrenildi.


Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.