Gündem

Rusya'yı KORAL Korkusu Sardı

ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla üretilen KORAL, Rusya’nın korkulu rüyası oldu.

ASELSAN Geçtiğimiz günlerde bir Jammer sistemi olan KORAL’ı üreterek Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim etti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine giren KORAL, derhal Suriye sınırına gönderildi.

24 Kasım 2015 yılında Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Rusya harekete geçerek S-400 savunma sistemlerini Suriye sınırına yerleştirmiş bunun üzerine bir açıklamada bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye için “Hadi şimdi uçak uçursunlar da göreyim” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine harekete geçen ASELTAN çok stratejik bir hamle yaparak KORAL’ı üretti. KORAL, Hedef veya düşman ülke radarlarını etkisiz hale getiriyor. 100 kilometre menzile sahip.

KORAL’ın Suriye sınırına konuşlandırılmasının ardından sistemin tank, radar, helikopter ve uçakların sistemlerini kör ettiği ortaya çıktı.

Konu hakkında geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı KORAL’ın etkili bir sistem olmadığını iddia etmiş ve Rus S 400 füze sistemlerini etkilemeyeceğini söylemişti. Ancak gelinen noktada KORAL’ın çok etkili bir sisteme sahip olduğu ortaya çıktı.

Türkiye sınırına yakın uçuş gerçekleştiren Rusya Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar sınırdan geri dönmek durumunda kaldı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bazı Rus yetkililer KORAL’dan şikayet ederek sistemlerinin kör olduğunu açıkça dile getirdiler. İddialara göre Rusya sistemini kör eden Türkiye’yi şikayet etmeye hazırlanıyor !

Bunun yanında Türkiye lazer sistemli silahlar üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu sistem diğer silah sistemlerine göre çok ucuz olmasının yanında aynı zamanda daha etkili.

Türkiye’ye fırlatılacak bir füze menzili ne kadar uzun olursa olsun daha Türkiye’ye yaklaşmadan imha edilebiliyor.

Burak Balcı / www.kamupersoneli.net
 
 

Bir Yorum