Gündem

Saadet Partisi Genel Başkanı: "Ne zaman, nerede, nasıl patlayacağı belli olmayan bombalar…"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Ne zaman, nerede, nasıl patlayacağı belli olmayan bombalar, artık sadece canımızı almakla yüreğimizi yakmakla kalmıyor, milletimizin istikbale ilişkin umut ve heyecanını da hızla yok ediyor.” dedi.


Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısının herkesi sarstığını bildirdi.

Saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını vurgulayan Kamalak, şöyle devam etti:

“Maalesef terör o kadar arttı ve azgınlaştı ki, ülkede başka bir gündemi konuşamaz olduk. Ne zaman, nerede, nasıl patlayacağı belli olmayan bombalar, artık sadece canımızı almakla yüreğimizi yakmakla kalmıyor, milletimizin istikbale ilişkin umut ve heyecanını da hızla yok ediyor. Atatürk Havaalanını hedef alan ve 36 insanımızın ölümüne, 147 insanımızın yaralanmasına neden olan saldırı hepimizi sarstı. Bu saldırının rahmet ve merhamet ayı ramazanda gerçekleşmesi, yaşlı, kadın, çocuk demeden masum insanları hedef alması terörün ne kadar alçaklaşabileceğinin en önemli göstergesidir. Bu hain saldırıyı nefretle lanetliyoruz. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Türk milleti olarak büyük bir ihanetin ve sinsi bir kuşatmanın hedefinde bulunulduğunu belirten Mustafa Kamalak, “PKK, DHKP-C- IŞİD neredeyse bütün yerel ve küresel terör örgütleri Türkiye’yi hedef almış durumda. Biri cami bahçesindekilere saldırıyor. Bir diğeri havalimanındakilere. Biri çarşıdaki insanları hedef alıyor, biri otobüs durağındakileri. Birinin arkasından PKK çıkıyor, öbürünün arkasından IŞİD.” ifadesini kullandı.

Mustafa Kamalak, söz konusu örgütlerin saldırı şekilleri, güzergah ve zamanlamaları göz önünde bulundurulduğunda hepsinin sanki aynı üst akıldan beslendiğini, aynı merkezden talimat aldığının görüldüğüne işaret ederek, “İşte bu üst aklı deşifre etmeden ve terör yoluyla Türkiye’yi dizayn etmeye çalışan küresel güçlere karşı gereken tedbirler alınmadan terörü önlemek mümkün değildir. Bu saldırıların arkasında, Türkiye’yi bir Irak, bir Libya, bir Suriye haline getirme çabaları vardır.” dedi.

– “Kısır kavgaları bir kenara bırakmalıyız”

Kamalak, Türkiye’de birlik ve beraberliğin sağlanması için zor günlerde el ele omuz omuza verilmesinin önemine de değindi. Saadet Partisi olarak bu durumu önemsediklerini vurgulayan Kamalak, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin, Suriye olmasını önlemek için kısır kavgaları bir kenara bırakmalıyız. Ülkenin birlik ve beraberliğini, barış ve huzurunu sağlamak için el ele omuz omuza vermeliyiz. Milletimizin bu süreçte ortaya koyduğu asalet ve ferasete uygun bir duruş ortaya koyarak, bir an evvel bu karanlık günleri geride bırakacak adımları atmalıyız.” 

AA
Kamupersoneli.net