Gündem

Saadet Partisi Genel Başkanı:" Suriye'de Derinlere İnilirse PYD İle Aynı Safta…"

 Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, sınır güvenliği için Suriye’de devam askeri harekatın yerinde bir hamle olduğunu belirterek, “Sınır operasyonun yerinde olduğunu ifade ettik ancak derinlere girilmemesi gerektiğini de söyledik. Derinlere inildiği takdirde Türkiye terör örgütü PYD ile aynı safta savaşmak zorunda bırakılır. ” dedi. 


Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekatına değinen Kamalak, Türkiye’nin sınır güvenliği için yaptığı bu girişiminin yerinde bir adım olduğunu ancak harekatın sınır hattı ile sınırlı kalması gerektiğini savundu. Aksi takdirde Türkiye’nin istemediği bir savaşa zorlanacağını iddia eden Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kilis’in roketlere maruz kalması, vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi, göçe tabi tutulması nedeniyle sınır operasyonun yerinde olduğunu ifade ettik ancak derinlere girilmemesi gerektiğini de söyledik. Derinlere inildiği takdirde Türkiye terör örgütü PYD ile aynı safta savaşmak zorunda bırakılır.” diye konuştu. 

Türkiye’nin hassas bir süreçten geçtiğini, buna rağmen ülke gündeminin kısır siyasi çekişmelerle meşgul edildiğini vurgulayan Kamalak, “Coğrafyamız hızla büyük bir savaşın içine itilirken, içeride terör yoluyla fitne tohumları ekilirken, maalesef ülke siyaseti kısır polemiklerle suni gündemlerle meşgul ediliyor.” ifadelerini kullandı. 

Lozan Antlaşması ile ilgili tartışmaları da hatırlatan Kamalak, ülkenin gerçek gündemine ilişkin çözüm üretemeyenlerin polemik siyasetinden medet umduğunu dile getirerek, “Bu yüzden Lozan tartışması samimi bir tartışma değildir. İyi niyetli bir tartışma değildir.” dedi. 

Bütün siyasi kurumların bugünün asıl sorunlarına odaklanması gerektiğinin altını çizen Mustafa Kamalak, şunları kaydetti:

“Türkiye bir an evvel gerçek gündemine dönmelidir. Dış borç toplam 750 milyar dolarlara ulaşmış, işsizlik çift haneli rakamlara çıkmıştır. Her gün şehit üstüne şehit haberleri geliyor, gencecik fidanlarımızı hayatının baharında toprağa veriyoruz. Millet mutsuzdur, millet umutsuzdur, millet moralsizdir, millet endişe içindedir. Lozan demagojileriyle vakit geçirmek yerine, herkesi milletimizin 15 Temmuz’da ortaya koyduğu asalet, basiret ve ferasetten ders almaya ve bu asalete uygun davranmaya çağırıyoruz. Aksi takdirde ne millet vicdanında, ne de tarih önünde hesap veremezler.” 

KAMUPERSONELİ.NET – AA