Gündem

Saatlerin Geri Alınması İçin Başlatılan Kampanyaya Oy Verme İşlemi Devam Ediyor ! (#Saatler1SaatGeriAlınsın)

45 yıldır uygulanan kış saati uygulaması, bu yıl Ekim ayında kaldırıldı ve saatler geri alınmadı. Saatlerin geri alınmaması nedeniyle işe gidenler ve okula giden çocuklar karanlıkta yola çıkmak zorunda kalıyorlar.

Erken saatte, karanlıkta yola çıkanların tepkileriyle beraber sosyal medyada saatlerin geri alınması için kampanya başlatıldı. #Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagi ile Twitter’da yapılan paylaşımlar Twitter gündemine oturdu. Ayrıca saatlerin geri alınması için bir de imza kampanyası başlatıldı.

Twitter’da saatlerin geri alınmasına ilişkin yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:


– İmza Kampanyası da Başlatıldı

Saatler geri alınsın diye başlatılan imza kampanyasında yer alan metin şöyle: “Sabahları gözümüz görerek emniyet içinde işimize okulumuza gidelim, enerji tasarrufu sağlansın, elektronik eşyalar şaşmasın, ithalat ihracat zaman farkından düşmesin diye bakanlar kurulu kararıyla saatler yeniden geri alınsın!”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da, yaz saati uygulamasına geri dönülmesi konusunda Başbakan Binali Yıldırım’a soru önergesi verdi. Yarkadaş, soru önergesinde uygulama nedeni ile saat ayarının insanların psikolojisini bozduğunu ve ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu kadar hayatı önem taşıyan bütün toplum hayatını ve yaşamını çok yakinen ilgilendiren bir uygulamanın neden bir turlu dogru ve istikrarlı bir sonuca baglanamamasina inanmıyorum..sorunu doğru çözmek için sorun nedir?

  2. Sabahları buzlanma karanlık soğuk hava hem öğrencilerimizi ve bizleri olumsuz etkileyip tedirgin ediyor…

  3. Saatler geri alınsın çocuklarımız sabah karanlığında yollara düşmesin yıllardır süre gelen düzeni bozmayalım

  4. Karanlıkta okula gidiyoz giderken bizim mahllede köpekler var bizi kuvalıyor saat ler eski düzene geri binsin

  5. Saatler geri alınsın çocukları kaldırdığımızda daha sabah olmamış diyorlar insanları yıpratmaktan yenilik yapilsin

  6. Saatler geri alınsın çocukları kaldırdığımızda daha sabah olmamış diyorlar insanları yıpratmaktan yenilik yapilsin

  7. Saatler geriii alınsınnn çocuklarımızzz perişan okuldan soğudu!! ufacık çocukların bu yaşta çektiği işkence nedir!!!! Çocuğumm her gün gözü yaşlı gidiyo okulaa! okula yayan gidiyo oğlum dışarısı karanlık sokaklar köpek kaynıyo çocuklar korkuyooooo yeter artıkkk hergün çocukların okula gitmicem sesleriyle uyanıyoruz lütfennn bi an önce şu durumu düzelttin lütfen