Gündem

Sağlık Bakanı Demircan'dan Sağlık Sisteminde Yenilik Açıklaması

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Demircan gerçekleştirmiş olduğu ziyaretinde sağlık sisteminin yenilenmesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

”SAĞLIKTA SİSTEM KENDİNİ YENİLEYECEKTİR”

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın sağlık sisteminin yenilenmesine dair yapmış olduğu açıklamasında yeni sistemle çok başlılığın ortadan kalkacağını vurgulayarak, ””Bu sistem değişimi, dönüşümü çok başlılıktan ve yetki dağınıklığından Cumhurbaşkanlığına geçiştir. Millet iradesiyle oluşmuş anayasa değişikliğinin gereği olarak kurumlarda da çok başlılık ortadan kaldırılacak şekilde yeni dönüşüme, yeni sisteme uygun bir gelişme olacaktır. Sağlıkta da sistem kendini yenileyecektir. İnşallah bunları hep birlikte el birliğiyle yapacağız.” ifadelerini kullandı.

”SAĞLIK HİZMETLERİ GELİŞMESİ DEVAM EDECEK”

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ayrıca sağlık hizmetinin gelişmesinin süreceğini ve her hastanın memnun olarak sağlık birimlerinden ayrılmayı hedeflediklerini belirterek, “Kanuni Sultan Süleyman’ın da ifade ettiği gibi ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ Sağlık böyle önemli bir alandır. İnşallah ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin gelişmesi devam edecek. Bu gelişme esnasında bu alanda yaptığımız yatırımların aynı zamanda ülkenin üretim gücünü harekete geçirmesi için yerli, milli sağlık alanındaki cihaz ve alet üretimini destekleyeceğiz. Onun önünü açmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yapılan desteklerden daha öteye taşıyacağız. Amacımız açıktır, Türkiye’de üretilebilecek Türkiye’de üretilmeli. Üretilemeyenlerin de üretilmesi için gayret içinde olmalıyız ki diğer alanlarda olduğu gibi sağlığın da güvencesini, güvenliğini kendi gücümüze dayandıralım, dayandırmalıyız.” dedi. 

Kamupersoneli.com – ANKARA

Bir Yorum

  1. 2017 yilinda mezun olan sağlik teknikerleri (evde hasta bakım bölümü) atama sayıları fazla olursa menmun olacağız.
    şimdiden teşekkür ederim.

  2. Evde bakım tekniker alımı artmasını istiyoruz.