Gündem

Sağlık Bakanlığı : 48 Kişinin Tedavisi Devam Ediyor

T.C Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığımız haberlere göre Ankara Kızılay Güvenpark otobüs duraklarında meydana gelen terör saldırısı sonucu yaralananların hastanelerdeki tedavilerine devam ediliyor. Topma 48 kişinin hastanelerde tedavisinin sürdüğünü bildiren yetkililer terör saldırısı sonucu yaralanan hastaların 31’inin tedavisinin serviste, 2 kişinin tedavisinin acil serviste, terör saldırısında yaralanan 15 kişinin ise tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. 

Sağlık Bakanı Ankara Numune Hastanesinde Konuşmuştu

Sabah saatlerinde Sağlık Bakanı konu hakkında Ankara Numune Hastanesi’nin önüdne gazetecilere bilgilendirmelerde bulunmuştu.Gün içerisinde T.C Sağlık Bakanının açıklamalarına haberlerimizde yer vermiştik. Dün akşam (13.03.2016) 18:45’de Ankara Kızılay avm karşısında bulunan Güvenpark’ın önündeki otobüs duraklarında bomba yüklü bir araç patlatılmış olay yerinde 30 kişi hayatını kaybetmiş 4 kişi hastaneye kaldırıldıktan bir süre sonra hayatını kaybetmişti. 
Öğlen saatlerinde ölü sayısının 37’e yükseldiği bildirilmişti. Hastanelerde tedavisi sürenler arasında 15 kişinin ise durumunun ağır hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Hafif yaralı vatandaşlar tedavilerinin bitiminde taburcu edildi.

Sağlık Bakanlığı “Kan İhtiyacı Yok”

Gün boyunca bir çok sosyal medya sitesi ve haber sitelerinden değişik haberler geldi. Yaralı sayısını 200 olarak bildiren siteler ve sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı bakanlık yetkilileri tarafından belirtildi. Yoğun bakımda hayati tehlikeyi henüz atlamadan vatandaşlar hakkında haber kaynaklarımızdan sürekli bilgi almaya devam ediyoruz.Siz değerli ziyaretçilerimizi bu konu hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.Gün içerisinde yine sağlık bakanlığı yetkililerinden aldığımız “kan ihtiyacı yok” haberini yayımlamıştık.Sosyal medyada yayımlanan her habere itibar etmeyiniz.