Gündem

Sahte Savcı ve Polis 1 Milyon TL İle Yakalandı

Ankara’da yaşamakta olan 72 yaşındaki bir kadınının yaklaşık 1 milyon lira değerindeki ziynet eşyası ve parasını dolandıran 4 kişi, Niğde’de yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Niğde Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Niğde-Adana otoyolu Eminlik mevkisindeki yol uygulamasında bir otomobili durdurdu.

Otomobilde bulunan R.B, M.A, M.A. ve M.A’nın üzerilerinde ve araçta yapılan aramada koltuk altları ile minder kılıfı içerisine gizlenmiş banknotlar halinde 250 bin avro ile yaklaşık 185 bin lira değerinde altın bilezik, köstekli ve kol saatleriyle çeşitli takılar ele geçirildi.

Polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, banknotlar üzerinde bulunan bir bankanın Ankara Kavaklıdere şubesine ait kaşeden yola çıkılarak paraların Ankara’da ikamet eden 72 yaşındaki Y.S’ye ait olduğu tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan şüphelilerle ele geçirilen para ve ziynet eşyaları, Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Hayati tehlikesi nedeniyle şikayetçi olmamış

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğüne gönderilen para ve ziynet eşyalarına ait fotoğraflar Y.S.’ye gösterildi. Para ve takıların kendisine ait olduğunu ifade eden Y.S, telefonla arayan kişinin kendisini savcı ve polis olarak tanıttığını, evinde ne kadar para, altın ve değerli takı varsa tamamını Kavaklıdere’de belirtilen adrese getirmesini istediğini aktardı.

Asistanını arayarak acilen bankadan para çekmesi gerektiğini söyleyen Y.S, 50, 100 ve 500’lük banknotlardan oluşan 250 bin avro ve 185 bin lira değerindeki çok sayıda ziynet eşyasını masa örtüsüne sararak istenilen adrese götürüp bıraktığını anlattı.

Dolandırıldığını fark eden ancak hayatından endişe duyarak polise şikayette bulunmadığı öğrenilen Y.S’nin, para ve ziynet eşyalarını teşhis edince şüpheliler hakkında şikayetçi olduğu belirtildi. Ankara’ya götürülen 4 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.