Gündem

Sakarya'da Tutuklu Hakim ve Savcı Sayısı 14'e Yükseldi

 Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Sakarya’da gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 18 hakim ve savcıdan 11’i, itiraz sonucu tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Sakarya’da yargı mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlarda gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 18 yargı mensubundan 11’i, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı sonucu tekrar mahkemeye çıkarıldı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan bu kişilerden 7’si hakim, 4’ü savcı olmak üzere 11 şüpheli tutuklandı. Böylece Sakarya’da tutuklanan hakim ve savcı sayısı 14’e yükseldi.

Daha önce mahkemece serbest bırakılan 3 hakim ve savcıya ise adli kontrol hükümleri uygulanarak, yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Darbe girişiminin ardından Sakarya’da yargı mensuplarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında 24 adli ve idari yargı mensubu gözaltına alınmıştı. 

Adliye sevk edilen zanlılardan Ergenekon Davası’nın eski Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, hakimler Muhammet Tokalı ve Tarık Çağlayan tutuklanmış, 18 şüpheli adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturmada, 3 hakim ve savcının ise serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Haklarında gözaltı kararı bulunan hakim Erdal Bayazan’ın başka bir suçtan Hatay’ın İskenderun ilçesinde tutuklandığı, daha önce yurt dışına kaçtığı belirlenen cumhuriyet savcıları Cihan Kansız ve İsmail Tandoğan ile hakimler Kazım Kahyaoğlu, Remzi Kayıp ve Ali Türkmen’in yakalanması için başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirilmişti. 

Kamupersoneli.net / AA