Gündem

Şanlıurfa’da IŞİD İnfaz Timi Yakalandı

SURİYE’nin Rakka kentinden geldiği belirlenen terör örgütü DEAŞ’ın 3 kişilik infaz timi, Şanlıurfa ve Malatya’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Yakalanan infaz timinin cep telefonlarına indirilen oyun üzerinde mesajlaşarak talimat aldığı ve hedeflerinde DEAŞ aleyhine haber yapan gazeteciler olduğu ortaya çıktı.

21 Temmuz’da Şanlıurfa-Akçakale yolunda otomobiliyle hareket halendeyken kırmızı ışıkta duran Suriyeli Ahmad Farasi’nin yanına yaklaşan motosikletli 2 kişi tarafından öldürülmesiyle ilgili cinayeti araştıran polis, olayın terör bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan araştırma sonucunda öldürülen Ahmad Farasi’nin bazı gazetelere terör örgütü DEAŞ aleyhine röportaj verdiği bu yüzden Rakka’daki DEAŞ emirleri tarafından infaz edilmesi yönünde talimat verildiği öğrenildi. Çalışmaları bu yöne yoğunlaştıran terör ve istihbarat polisleri, yasa dışı yollarla Türkiye’ye geçen DEAŞ’ın Türkiye’deki infaz timinin izini sürdü. Polisin yoğun çalışmasının ardından DEAŞ’lı teröristlerin adresi belirlendi ve savcılık izniyle özel hareket polisleri eşliğinde operasyon düzenlendi. Şanlıurfa ve Malatya’daki 5 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda DEAŞ’ın infaz timinde yer alan ‘Yaşar’ kod adlı Bünyamin Hallak, ‘Ahmet’ kod adlı Mahmud el-Hamud ve Mahmud el-Cerrah kod adlı şüpheliler yakalandı.

Gözaltına alınan DEAŞ’lıların kaldıkları evde yapılan aramada, çok sayıda dijital materyal ile Ahmad Farasi’nin öldürülmesinde kullanılan tabanca ele geçirildi. Araştırmada tabancayı kullanan kişinin ise gözaltına alınan şüphelilerden Mahmud el-Hamud olduğu belirlendi. Hedeflerinde gazetecilerin olduğu öğrenilen DEAŞ’ın infaz timinin cep telefonlarına indirilen online oyunlardaki sohbet odalarından Rakka’daki DEAŞ yöneticilerinden talimat aldıkları ifade edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen DEAŞ üyesi 3 kişi tutuklandı.

KAMUPERSONELİ.NET – DHA