Gündem

Savaş Muhabirliği Eğitimi Başvuruları Başladı

Anadolu Ajansı (AA) ve Polis Akademisi Başkanlığının iş birliği ile savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak profesyonel muhabirler yetiştirmeyi amaçlayan “Savaş Muhabirliği Sertifika Programı” için başvurular başladı.

Eğitim, AA Haber Akademisinin koordinasyonunda 15 – 26 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da  gerçekleştirilecek. Eğitimin teorik ve uygulamalı dersleri AA’nın tecrübeli gazetecileri ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzmanları tarafından verilecek.

Eğitim şu konularda gerçekleştirilecektir;

Habercilikten kişisel güvenliğe, savaş hukukundan ilk yardıma, ileri sürüş tekniklerinden suda hayatta kalmaya, kimyasal ve biyolojik saldırılardan olağanüstü durumlarda medya yönetimine kadar 26 ayrı alanda, uzman emniyet mensubu, asker ve diğer kamu görevlileri tarafından verilecektir.

Söz konusu eğitime katılmaya hak kazanan adaylar Türkçe programlar için 6 bin TL, İngilizce program için 5 bin dolar eğitim bedeli ödeyecekler. Sivil toplum örgütlerindeki basın mensuplarına ise eğitim ödemelerinde yüzde 25 indirim uygulanacak.

EĞİTİM FAALİYETLERİ ŞÖYLE;

9. Dönem Faaliyetleri:

Müracaat: 27 Şubat – 30 Nisan
Faaliyet Başlangıç – Bitiş: 15 – 26 Mayıs

10. Dönem Faaliyetleri 

Müracaat: 27 Şubat – 14 Temmuz
Faaliyet Başlangıç – Bitiş: 31 Temmuz – 11 Ağustos

11. Dönem Faaliyetleri

Müracaat: 27 Şubat – 1 Eylül
Faaliyet Başlangıç – Bitiş: 18 Eylül – 29 Eylül
Savaş Muhabirliği Eğitimi, 12 gün sürüyor ve programların her biri 66 saati pratik olmak üzere toplam 114 saat uygulanıyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA