Gündem

Şehit Oğlu Efe'den Annesine Yürek Burkan Soru !

BATMAN’ın Sason İlçesi kırsalında teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan 2 asker için düzenlenen uğurlama töreninde duygu yüklü anlar yaşandı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi’nin 3 yaşındaki oğlu Efe, annesi Yasemin Kepekçi’ye, “Anne, babam hangisi?” demesi, törene katılanları gözyaşına boğdu.

Sason İlçesi’nde devam eden operasyon sürdüren güvenlik güçlerinin geçişi esnasında PKK’lı teröristler tarafından daha önce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilat ettirilmesiye şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi ile Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer için Batman Alay Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Bahçepınar, şehit askerlerin yakınları ve askeri erkan ile çok sayıda kişi katıldı.

Tören alanına, şehit cenazelerinin gelmesiyle şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi’nin 7 aylık hamile eşi annesi Yasemin Kepekçi ve 3 yaşındaki oğlu Efe ile geldi. 2 şehit cenazesinin alana gelemesiyle minik Efe annesine, “Anne benim babam hangisi?” diye seslenmesi, yakın çevresindekileri gözyaşlarına boğdu. 

Batman Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Bahçepınar, burada yaptığı konuşmada terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek, şöyle dedi:

“Bugün saat 07.45 sıralarında Kozluk İlçesi Gümüşörgü Köyü sorumluluk alanında icra edilen Şehit Uz Çavuş Ali Gülnar Operasyonu kapsamında bölücü terör örgütleri tarafından yerleştirilen mayın el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekci ve Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer’i son yolculuğuna uğurluyuyoruz. Aziz şehitlerimizin, milletimizin birlik ve beraberliğe, vatanımızın bölünmez bütülüğü uğruna verdiği binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyor. Ancak, bu ayrılış sadece bedenin bir ayrılmadır. Al kanlarını bayrağına verilen, vatan toprağı karış karış sulayan bu kahramanlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Onlar daime türk milletinin kalbinde yaşıyor, yaşayacaklar. Hatıra ve ruhları heran bizlerle beraber olacaktır. Bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşması engellemek ve kanun hakimiyeti sağlamak maksadıyla görevlerimize daha da artan inanç azim ve kararlıkla devam edeceğiz. Aziz şehitlerim sizleri kaybetmenin acısı sonsuzdur. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Uğruna can verdiğiniz emanetlerin bekçisiyiz. Rahat uyuyun, bizler ülkesini milletini vatanımızı canımızı pahasına korumaya yemin etmiş silah arkadaşların olarak hakkımızı size helal ediyoruz.”

Daha sonra Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi’nin cenazesi Kahramanmaraş’a, şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer’in cenazesi de toprağa verilmek üzere Samsun’un Bafra İlçesi’ne uğurlandı.

KAMUPERSONELİ.NET – DHA