Gündem

Şehit özel harekat polisi Öncel, son yolculuğuna uğurlandı – NİĞDE

Hakkari’de zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan özel harekat polisi Erol Öncel’in cenazesi, memleketi Niğde’nin Çiftlik ilçesine bağlı Bozköy beldesinde toprağa verildi. 

Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde şehit düşen Öncel’in (22) cenazesi, Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığında düzenlenen törenin ardından helikopterle memleketi Niğde’nin Çiftlik ilçesine getirildi. Şehidin naaşı, buradan, helallik alınması için Bozköy beldesindeki babaevine götürüldü.

Öncel için daha sonra belde meydanında tören düzenlendi. Törende şehidin annesi Nazile ve babası Yahya Öncel, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 

Belde meydanında öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Öncel’in naaşı, belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, İl Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, şehidin mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bekar olan şehit Öncel’in bir yıl polis memurluğu yaptıktan sonra kendi isteğiyle özel harekat polisliğine geçtiği öğrenildi.

“Orada arkadaşlarımı bırakamam” 

Şehidin yakını Muharrem Gün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Öncel’in 2 ay önce Yüksekova’ da teröristlerle girdiği çatışmada sol omuzundan iki kurşunla yaralandığını belirterek, şunları anlattı:

“Hakkari Devlet Hastanesinde tedavisi yapıldıktan sonra anne ve babasının yanına Bozköy kasabasına 40-45 günlüğüne hava değişimine geldi. Burada bu süreyi tamamladıktan sonra geri gitmek istedi. Annesi, babası, bizler de ‘Gitme, kal burada’ dedik ama ‘Orada arkadaşlarımı bırakamam, onlar orada toprağa düşerken ben burada duramam gideceğim’ dedi, gitti. 40 gün sonra da elim bir trafik kazasında yaralandı, bir daha da hayata döndürülemedi.” 

Hakkari’de, İl Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı aracın, 7 Temmuz’da kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Depin mevkisinde seyir halindeyken kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu 7 polis memuru yaralanmış, Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan polis memurlarından Yılmaz Gündüz vefat etmişti.

Kamupersoneli.net | AA