Gündem

Sema Ramazanoğlu'ndan Anneler Günü Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Anneler Günü mesajı Bakanlığın resmi internet sitesinde açıklamalar bölümünde 8 Mayıs 2016 tarihinde yayımlandı. Yayımlanan kutlama mesajında Sema Ramazanoğlu günün anlam ve önemine değindi. Yayımlanan kutlama mesajı şöyle; 

Anne dünyanın kalbidir; sevginin, şefkatin, merhametin kendisidir. Hiçbir övgünün tam olarak anlatamayacağı bir varlıktır annelerimiz.

Anne, barışın, kardeşçe yaşamanın, fedakârlığın sembolü ve teminatıdır.

İnançlarımıza göre annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biridir. Peygamber efendimiz, ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır’ diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ve mübarek olduğunu ifade etmiştir.

Bütün bu özelikleriyle, ailenin, beraberliğin, barışın ve güvenin sembolü olan anne, toplumumuzun da temelini oluşturan en önemli değerdir.  Toplum olarak yaşadığımız sorunları çözüme kavuştururken en önemli güç ve güven kaynağımız sağlam aile yapımız ve sıcak aile ilişkilerimizdir.

Bu çerçevede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak toplumu şekillendirmede büyük rolü olan annelerimizin, eğitim, sağlık, istihdam ve karar alma mekanizmaları başta olmak üzere yaşamın her alanına tam ve aktif katılımını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmekteyiz.

Hükümet olarak bütün çabamız, annelerin gözyaşı dökmediği, yüzlerinin güldüğü, mutlu ve huzurlu bir Türkiye. Ülkemizin fedakar anneleri ve geleceğin anneleri kız çocuklarımızın haklarını teslim etmek için köklü reformlar yaptık,  yapmaya da devam edeceğiz.

Bu özel gün dolayısıyla başta şehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin hürmetle ellerinden öpüyor, anneler gününü kutluyorum.

Kamupersoneli.net / Ankara