Gündem

Sema Ramazanoğlu'ndan Huzurevi Ziyareti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinde bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklama ” Huzurevlerimiz, sevgi evlerimiz, çocuklarımız, tecrübelilerimizle biz büyük bir aileyiz” başlığı ile yayımlandı. Yayımlanan açıklamanın detayları ise şu şekilde;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, “Huzurevlerimiz, sevgi evlerimiz, çocuklarımız, tecrübelilerimizle biz büyük bir aileyiz’’ dedi.

Bakan Sema Ramazanoğlu, Aile Haftası dolayısıyla sevgi evlerinde kalan çocuklar ve ‘’Seksenler’’ dizisinin oyuncularıyla 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Huzurevi sakinlerine “Siz tecrübe dağısınız, sizler bizim karlı dağlarımızsınız, çınarlarımızsınız” diye seslenen Bakan Ramazanoğlu, çocuklarla birlikte, ninelerin ve dedelerin ellerini öpmeye geldiğini ifade etti.

Gelenek ve örfleri nesiller arası aktarmanın önemine değinen Bakan Sema Ramazanoğlu, sosyal devlet olmanın gereğine de vurgu yaptı.

Bakan Ramazanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal devlet olma sorumluluğu, ‘benim ihtiyacım var, şu anda yalnızım, bana uzanacak bir el var mı?’ diye içinden geçiren herkesin, kundaktaki bebekten, evindeki yalnız vatandaşa kadar herkesin yanında olma sorumluluğudur. Huzurevlerimiz, sevgi evlerimiz, çocuklarımız, tecrübelilerimizle biz büyük bir aileyiz. Bu büyük ailede herkesin mutluluğu, huzuru, sağlığı için üzerimize düşen ne vazife varsa elimizden gelenin daha fazlasını bütün imkanlarımızı zorlayarak yapmak üzere çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.”

Bakan Sema Ramazanoğlu konuşmasında güçlü, mutlu, huzurlu aile ve toplum vurgusu da yaptı. 

Şehit annelerinin de ellerinden öptüğünü belirten Bakan Ramazanoğlu, “Şehit analarımızın iki ellerinden birden öpüyoruz. Peygamber Efendimiz diyor ki ‘Cennet anaların ayağı altında’ Yine bir büyüğümüz de ‘Analarınızın ellerini öpmeyin ayaklarının altını öpün diyor. Çünkü Rabbim cenneti onların ayaklarının altına vermiş, o ayakların altı öpülür. Ben anamın ayağının altını öptüm, sizler de öpün” ifadesini kullandı.

Bir basın mensubunun, “Daha önce bir dizide oynamıştınız, Seksenler dizisinde de oynamayı düşünür müsünüz” sorusu üzerine Bakan Ramazanoğlu, “Geçtiğimiz günlerde ‘’Baba Candır’’ dizisinde oynadım. Basın önünde teklif aldım ‘Seksenler’ dizisinden gelen teklifi de kabul ediyorum. İlk fırsatta ‘Seksenler’ dizisindeyim” dedi.

Daha sonra Bakan Sema Ramazanoğlu ve dizi oyuncuları huzurevi sakinleriyle sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Dizi oyuncuları da ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kamupersoneli.net / Ankara