Gündem

SGK Prim Ödemeleri ve Belge Verme İçin Son Tarihi Erteledi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) terörle mücadelenin devam ettiği bazı il ve ilçelerde uygulanmaya devam eden sokağa çıkma yasağıyla prim ödemelerini ödeyemeyen iş verenler için son süreyi uzattığını bildirdi. Terörle mücadele kapsamında bilindiği gibi bazı il ve ilçelerde sokağa çıkma yasağı bulunuyordu, bu bölgedeki iş verenler SGK prim ödemeleri ve belge verme sürelerini yetiştirememişti.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir yazılı açıklamayla, bazı il ve ilçelerde terörle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı hatırlatılarak , söz konusu il ve ilçelerde bulunan iş verenlerin ödemelerini geçiktirmeleri yüzünden idari yaptırımlara uğramamaları için son ödeme tarihlerinin uzatıldığı açıklandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada hangi bölgelerin erteleme imkanından faydalanabileceği ve hangi il ve ilçelerin herhangi bir erteleme kararına sahip olmadığı belirtildi. Devam eden operasyonların sürdüğü Şırnak ve Hakkari şehirlerinin tamamı, Siirt’in Eruh ilçesi ve Mardin Nusaybin, Derik, Dargeçit ilçeleri bu kapsama alındı. Yine erteleme kararı Diyarbakır’ın Sur ilçesi ve Silvan ilçeside dahil edili. 1 Aralık 2016 ile 30 Kasım 2016 tarihleri arasında söz konusu il ve ilçedekilerin vermesi gereken her türlü bilgi ve belgenin verme süresi 23 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada Muş’un varto ilçesi hakkında herhangi bir erteleme kararı alınmadığı belirtildi. Buna göre yukarıda belirtilen şehir ve ilçelerde bulunan iş verenlerin sigorta prim ödemeleri ve belge verme süreleri 23 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Kamupersoneli.net