Gündem

Siber Saldırı Sonucu 33 Devlet Hastanesinin Bilgileri Silindi

 
Bu Sabah saat 09.30 sularında başlayan siber saldırılar sonucu Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerinin sistemlerine ulaşan Anonymous hacker grubu, bilgisayarların veri tabanında bulunan bütün verileri kopyaladıktan sonra sistemden silip yok etti. 


Edirne Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu 33 hastanenin siber saldırılardan zarar gördüğü biliniyor. Hastanelerde bu sistem üzerinden yapılan bütün işlemler tamamen durdu. Siber saldırının fark edilmesi üzerine sisteme daha önce yedeklenen veriler yüklenmeye çalışıldı fakat hacker grubunun eski verileri geri yüklemeyi de engellediği bildirildi.

Bütün sistemleri çöken hasta kayıtları alamayan devlet hastanelerinin siber saldırılar karşısında hastaları mağdur etmemek için elle kayıt aldıkları biliniyor.

Kamu haberleri, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara