Gündem

Sigara Yasaklarının Alanı Genişliyor – Sigara Kampüs ve Plajlarda Yasak Olacak

Geçtiğimiz Bakanlar Kurulu’nda ele alınan ve gelecek günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘ne sevk edilmesi planlanan sağlık paketi çerçevesinde sigara yasaklarına yenileri ekleniyor. Bakanlar Kurulu tarafından kararı alınan önümüzdeki günler içerisinde TBMM’ye gelecek olan sağlık paketi çerçevesinde Üniversite kampüsleri ve plajlarda sigara içme yasaklanacak.

Fakat yasak sık sık deliniyor. Hali hazırda bu yasağın en çok delindiği yerler kahvahaneler ve eğlence mekanları. Eğlence mekanlarının bir çoğunda hala kapalı alanda sigara içme yasağı’nın delindiği ve denetlemelerin yetersiz olduğu belirtiliyor. Eğlence mekanı sahiplerinin birbirlerini denetlemeler konusunda uyarmaları sonucu yasağı delen mekanların tespiti zorlaşıyor ve kapalı mekanlarda sigara içme yasağı tam olarak uygulanamıyor.

Bakanlar Kurulu tarafından görüşmesi tamamlanan ve yeni sağlık paketi çerçevesinde meclis gündemine gelecek olan Sigara Yasakları’nın nasıl uygulanacağı ise merak konusu. Kampüslerde sigara içme alanlarının oluşturulacağı ve plajlarda sigara içilen ve içilmeyen olarak şezlongların birbirinden ayrılacağı söyleniyor. Sigara paketleri üzerinde de değişiklikler olacak ve “Sigara Öldürür” , ” Sigara İçmek İktidarsızlığa Yol Açar” gibi ifadelere ek olarak”Sevdikleriniz için Sigara İçmeyin, Onlar için bırakın” gibi ifadeler de yer bulacak.

Kamu haberlerini, sınav haberlerini , meclis gündemini ve çok daha fazlasını kamupersoneli.net adresinde bulabilirsiniz. Kamupersoneli android uygulamasını cep telefonunuza indirerek her türlü gelişmeden anında haberdar olabilirsiniz. forum.kamupersoneli.net adresini ziyaret ederek , tartışmalara katılabilir, yeni başlıklar oluşturabilirsiniz.

 Kamupoersoneli.net