Gündem

Sigarayı Bırakan Üniversite Öğrencisine 1 Yıl Ücretsiz Yemek Kampanyası

Amasya Üniversitesi Rektörlüğü ve üniversitenin Yeşilay Kulübü’nün işbirliği ile başlattığı ‘Sigarayı Bırakan Öğrenciye 1 Yıl Ücretsiz Yemek’ kampanyası ile 3 bin öğrencinin bu bağımlılıktan kurtulması hedefleniyor.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, sigara bağımlılığı bulunan öğrencileri üniversite bünyesinde tıp fakültesindeki sigara bırakma birimine yönlendirdiklerini belirtti.

Kampanya ile sigara kullanmayanlarda da farkındalık oluşturmayı amaçladıklarına dikkati çeken Orbay, sigarayı bıraktığı tespit edilen öğrencilere üniversite yemekhanelerinde bir yıl ücretsiz yemek imkanı sağlayacaklarını ifade etti.

Sigara Sizi Bırakmadan Siz Sigarayı Bırakın

Orbay, “Sigaranın hem sağlığa hem de bütçeye büyük kayıplar verdiğini biliyoruz. O yüzden ‘Sigara sizi bırakmadan siz sigarayı bırakın’ diyoruz. Bir yıl ücretsiz yemek sunarak da ödüllendirme sağlıyoruz. Öğrencilerimiz orta gelirli insanların çocukları. Kampanya ile öğrencilerimizin hem sağlıklı yaşam sürmelerine hem de bütçesine katkı sağlayalım istedik. Buradan mezun olan öğrencilerimiz öğretmen, mühendis gibi mesleklere sahip olacak. Bu insanlar sigara içmeyerek topluma da örnek olacaklar. Hedefimiz olan 3 bin öğrenciye ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Kampanyaya katılan öğrencilerden biri; Maalesef sigara kullanıyorum. Bu kampanya bence üniversitemizin ortaya koyduğu çok güzel ve etkili bir uygulama. Üniversite yetkililerine böyle bir uygulamayı hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum. Sigarayı bırakan öğrenci sigaranın maliyetinden kurtulduğu gibi bir de ücretsiz yemek yiyecek. Çok güzel bir uygulama bence.” ifadesini kullandı.

Kampanyaya katılan başka bir öğrenci de sigaranın zararlarını görmezden geliyoruz diyerek, “Ben de sigara kullanıyorum. İnşallah bu kampanya vesile olur, ben de dahil herkes sigarayı bırakır. Sigaranın zararlarını görmezden geliyoruz aslında. Öğrencilere maddi anlamda da çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” sözlerinde yer verdi.

Kamupersoneli.net