Gündem

Siirt'in Bazı İlçelerinde Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

 Siirt’in Eruh ve Pervari ilçelerindeki bazı bölgelerin 24 Kasım-8 Aralık’ta “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiği bildirildi.


Valilikten yapılan açıklamada, Eruh ilçesi Akmeşe Çaçi Dağları ve Pervari ilçesi kırsalındaki bölgelerde ilan edilen “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” kararının 24 Kasım-8 Aralık’ta 15 gün süreyle uzatıldığı belirtildi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla, bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda söz konusu bölgeler milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkur bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 24 Kasım-8 Aralık tarihleri arasında ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın, can ve mal güvenliği açısından bu alanlara girmesi yasaklanmıştır.” 

Kamupersoneli.net – AA