Gündem

Şırnak İdil'de ki Çatışmada Şehit ve Yaralılar Var

Şırnak’a bağlı idil ilçesinde eli kanlı terör örgütü ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatılmalar sonucu 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı ve 2 özel harekat polisinin şehit olduğu haberi geldi.

Şırnak idil ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken Turgut Özal Mahallesi’nde terörist örgüt pkk’lılar ile özel harekat polisleri arasında çıkan çatışma sonucu 2 özel harekat polisinin şehit olduğu ve 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı haberi geldi.

Habertürk’ün duyurduğu habere göre ; 16 Şubat ‘dan bu güne devam eden sokağa çıkma yasağı ve güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlar durmaksızın devam ediyor. 16 şubat saat 23:00 ‘dan bu güne kadar ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Dirsekli köyünde yasak uygulanıyor.

Turgut Özal mahallesinde bu gün terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışma sonrası olay yerine çağrılan ambulanslar vasıtasıyla yaralılar İdil Devlet Hastanesi’ne nakledildi. İdil Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen çatışmada yaralanan 2 özel harekat polisinin şehit düştüğü bildirildi. Turgut Özal Mahallesinde çıkan çatışma sonucu yaralanan diğer güvenlik görevlilerinin tedavisi İdil Devlet Hastanesinde sürüyor.  

Bölgede operasyon hız kesmeden devam ediyor. Çatışmanın hemen sonrasında operasyonlar çeşitli hendek ve barikatların kurulduğu ilçeye bağlı Turgut Özal Mahallesi’ne yoğunlaştı. Zaman zaman güvenlik güçleri ve teröristler arasında sıcak temas kurulduğu bildiriliyor.

Ayrıca operasyonların sonuna yaklaşıldığı belirtilen Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün bir kaç pkk’lı terörist çırılcıplak soyunarak teslim oldu. Teslim olan pkk’lılara neden soyunduklarını soran güvenlik personelleri “silahsız olduğumuz anlaşılsın” yanıtını vermişti.