Gündem

Şırnak'ta Terör Mağduru Ailelere Kızılay'!dan Yardım

Türk Kızılayı’ndan Şırnak Silopi’de ki terör mağduru ailelere yardım yapıldı. Tüm detaylar ve daha fazlası haberimizde… 

Türk Kızılayı Şırnak ve Silopi ilçesinde, terör mağduru ailelere yardım etti.

Ramazan Bayramı öncesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör mağdurlarına destek için “Bu Bayram Acımızı da Aşımızı da Paylaşalım” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, terör saldırıları nedeniyle Şırnak merkezden kaçarak Silopi ilçesine yerleşen terör mağdurlarının da yer aldığı 350 aileye giyim ve gıda yardımı yapıldı.

Türk Kızılayı Silopi Şube Başkanı Kemal Türkan, yaptığı açıklamada, şube olarak yardımlarının devam ettiğini söyledi. 

Ramazan ayının başından bu yana 650 aileye gıda paketi dağıttıklarını belirten Türkan, “Şırnak’tan Silopi’ye göç eden Silopi’den değişik mahallelere göç eden evi yıkılan zor durumda kalan insanlara ulaştık. Halen tespitlerimiz devam ediyor. Bayram dolayısıyla 350 aileye giysi yardımımız oldu. Genel merkezimizin bize gönderdiği 150 gıda kartını dağıttık.” dedi.

Şırnak’taki terör olaylarından dolayı Silopi’ye göç etmek zorunda kalan Leyla Özen, bayram öncesinde kendilerine yapılan yardımdan dolayı yetkililere teşekkür etti.

İlçeye geldikleri ilk günden beri Kızalay’ın kendilerine yardımlarını esirgemediğini ifade eden Özen, “Allah razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar. Şırnaklıları yalnız bırakmadıkları için gene teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net / AA