Gündem

Siyasilerden Tarık Akan İçin Taziye Mesajları Geldi

Yeşilçam’ın ünlü ismi Tarık Akan, bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Usta oyuncunun vefatı siyasi camiada, spor camiasında büyük yankı uyandırdı.

Tarık Akan’ın vefatının ardından siyasilerden de taziye mesajları geldi. Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı taziye mesajları yayınladı.

Tarık Akan için ilk başsağlığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu taziye mesajını Twitter hesabı üzerinden yayınladı. Mesajında: “Oyunculuğu ve duruşuyla tüm sanatçılara örnek olmuş, Yeşilçam’ın usta ismi Tarık Akan’ı kaybettik… Mekanı cennet olsun.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise, taziye mesajını Başbakanlık resmi sitesi üzerinden yayınladı. Yıldırım mesajında: “Türk sinemasının önemli isimlerinden Tarık Akan’ın vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Tarık Akan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve bütün sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise: “Tarık Akan’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Tarık Akan, başarılı oyunculuğunun yanı sıra, son yıllarda, sosyal sorumluluk bilinciyle çocuklarımızın eğitimine de katkıda bulundu. Tarık Akan, çizdiği karakterlerle Türk sinema tarihinde müstesna bir yer kazandı. Tarık Akan’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.” dedi.

Kamupersoneli.net