Gündem

Son 9 Senenin En Sıcak Havası

 Denizli’de mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı, haziran ayında son dönemlerdeki en yüksek değerlerine ulaşarak, dün 42,9 dereceye çıktı. 


İl Meteoroloji Müdürü Oğuz Ali Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beklendiği gibi hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini belirtti.

Denizli’de son 9 yılda haziran ayında hava sıcaklığının en yüksek değerinin 42,4 olarak tespit edildiğini bildiren Avcı, dün ise 42,9 derece olarak ölçüldüğünü vurgulayarak şöyle konuştu:

“Denizlimizde 1970-2015 yılları arasında haziran ayı ortalama sıcaklığı 38, ortalama en yüksek sıcaklık 40,1 derece olarak ölçülürken, hava sıcaklığı dün en yüksek Sarayköy’de 41,5, Buldan’da 40, en düşük ise Çameli’de 33,2 olarak ölçüldü. Bugün 42,2 derece olarak ölçülen kentteki hava sıcaklığının 24 Haziran Cuma gününe kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor.”

Vatandaşların sıcak havadan etkilenmemesi için önlem alması uyarısında bulunan Avcı, orman yangınlarına karşı da duyarlı olunmasını istedi.

Meteoroloji verilerine göre, bugün kent merkezinde hava sıcaklığı 42 derece civarlarında ölçülüyor.

AA
Kamupersoneli.net