Gündem

Son Dakika: Ankara Numune Hastanesinde Yangın Çıktı

Ankara Numune Hastanesinde yangın çıktı ve söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, itfaiye ekipleri, Altındağ’daki Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yangına, itfaiye ekipleri 32 araçla müdahale etti.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle, yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları ise sürüyor.

Öte yandan, çok sayıda hasta ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Bazı hastalar ise sabah tekrar gelmek üzere, evlerine gönderildi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da hastaneye gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

– 6 görevli dumandan etkilendi

Bu arada, yangının ilk çıktığı anda B Blok’ta bulunan hastaları tahliye etmek üzere, içeriye giren 6 görevlinin dumandan etkilendiği öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada da İbni Sina Hastanesi bahçesindeki bir vatandaşın, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak Numune Hastanesi çatısında alevlerin olduğu yönünde ihbarda bulunduğu belirtildi.

İhbar üzerine, Kurtuluş Merkez 1 ve Merkez 2 ekipleri ile Siteler istasyonundan tanker ve merdiven aracının olay yerine yönlendirildiği, ihbarların yoğun bir şekilde devam etmesi üzerine ise ek olarak, Batıkent ve Dikmen istasyonlarından da tanker araçlarının hastaneye sevk edildiği vurgulandı.

Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden takviye 10 tanker aracının da olay yerine yönlendirildiği, yangına 78 personelin 32 araçla müdahale ettiği kaydedildi.

Yetkililer, güvenlik görevlilerinin hastaneye yıldırım düştüğünü söylediğini, bu bilgi doğrultusunda inceleme yapacaklarını bildirdi.

Sabah saatlerinde hastane yetkililerinden alınan haberlere göre yangın sırasında herhangi bir can ya da mal kaybı olmadığı öğrenildi.