Gündem

Son Dakika ! Başbakan'dan Kilis Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım : “Arkadaşlar bugün çok değerli bir siyaset adamı gönül adamı bizim hareketimizin öncülerinden Mazhar Bayatlı abimizi kaybettik. Mekanı cennet olsun. ALLAH(C.C) geride kalanlarına sabır versin. Bu vesileyle burdayız. Son yolculuğunda tüm sevenleri, dostları onun yetiştirdiği herkes buraya geldi , katıldı. Yaptığı hizmetler , hayırlar, onun en büyük kalıcı eserleri olmaya devam edecek.Genç kuşakların yolunu aydınlatacak.

CHP LİDERİ İLE GÖRÜŞME 

Ana muhalefet partisi genel başkanıyla bugün bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmeyle ilgili konular kamuoyuyla paylaşıldı. Şu kadarını söyleyeyim, Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı operasyonu, Terörle mücadele ve bir başka konuda FETÖ ile mücadele hakkında görüşmelerimiz oldu.  İhraç edilenler arasında haksızlığa uğradığı tespit edilenler varsa bunlar görevlerine iade edilecek. Bir başka konuda Mini bir Anayasa paketi üzerinde bir çalışma vardı. Buradaki çalışmalar bir noktaya geldi, bu görüşmede sayın Genel Başkanı bu meseleyi genel başkanlar düzeyinde değerlendirelim şeklinde önerimiz oldu kabul ettiler.Bir kez daha görüşme olabilir, Milliyetçi Hareket Partisi’de bu çalışmaları henüz tamamlayamadı bir görüşme daha yapabiliriz.  

FIRAT KALKANI OPERASYONU SÜRECEK

Kilis’teki saldırı hakkında Başbakan Yıldırım ”  Kilis’teki önlemler için ölçü çok net, hududumuzun %100 güvenliği sağlanıncaya kadar, niye biz oraya girdik? bu roketler yüzünden girdik ve ÖSO’ya destek vererek bölgeyi emniyet altına almak için girdik. Karkamış, Gaziantep, Kilis, Çobanbey’li ve tüm hududumuzdaki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar. Bu Fırat Kalkanı operasyonu devam edecek. Amacımız güvenli bir hat oluşturmak. Burada mülteci durumuna düşen Suriye’lilerin kendi topraklarına geçmelerini sağlamak. Terör örgütlerinden bu hareketler beklenebilir. Anında karşılık veriyor. Kilis’te yaralılarımız var 1’i ağır 6 yaralımız var. 5’i çocuk.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA