Gündem

Son Dakika: Hakkari ve Van'da Çatışma ! Şehit ve Yaralılar Var !

Hakkari ve Van’da, bu sabah saatlerinde çıkan çatışmalardan sonra acı haber geldi. Hakkari-Çukurca’da operasyonlar neticesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit olurken 6 asker de yaralandı.20’nin üstünde PKK’lı ise öldürüldü.

Van-Çaldıran’da çıkan çatışmada ise, 3 korucu şehit oldu, 4 korucu da yaralandı.

Hakkari’de 1 Şehit, 6 Yaralı: Hakkari Çukurca’da teröristlere karşı başlatılan operasyonlarda teröristlerle askerler arasında çatışma çıktı. Teöristlerin açtığı ateş sonucunda 1 asker şehit oldu. 6 asker ise yaralandı.

Çatışmanın olduğu bölgeye takviye ekipler sevkedildi ve teröristlerin bulunduğu bölgelere ateş açıldı.Hava destekli operasyonlar sonucunda 20 PKK’lı da öldürüldü.

Van’da 3 Şehit, 4 Yaralı: Van Çaldıran’da güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristlet arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 uzman çavuş ve 1 köy korucusu şehit oldu. Çatışma sonrasında yapılan operasyonlarda ise 3 korucu şehit olurken 4 korucu da yaralandı.

Bölgede operasyonlar ise devam ediyor.

Olaylar ile ilgili olarak TSK açıklama yaptı: “01 Eylül 2016 tarihinde 21.30-21.48 saatleri arasında Çukurca kırsalında, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 2 hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.”

Kamupersoneli.net