Gündem

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti binasına lav silahıyla saldırı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne lav silahıyla ateş açıldı. Saldırıda binanın bahçe duvarı isabet alırken saldırıda ölen ya da yaralananın olmadığı bildirildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise konu hakkında yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana geldiğini, personelden ölü ya da yaralı bulunmadığını söyledi. Emniyet Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen saldırıdan kısa bir süre sonra da Sütlücü’de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na lav silahıyla saldırı girişimi oldu.

BAŞBAKAN YILDIRIM AÇIKLADI !

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırının terör örgütlerince gerçekleştirildiğini söyledi.

Emniyet Müdürlüğüne gerçekleştirilen saldırıda kullanılan lav silahı…

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinin arka sokağından, C Blok binasına doğru lav silahıyla ateş açıldı. 

Açılan ateş sonucu, bahçe duvarı isabet alırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. 

Olayın ardından bir kişinin ara sokaklara doğru kaçtığı, şahsın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.

İKİ SALDIRIDA DA AYNI TİP SİLAHLAR KULLANILDI

Emniyet kaynakları, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğübinalarına 1,5 saat arayla meydana gelen her iki saldırıda da tek atımlık lav silahı kullanıldığını tespit etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ve AK Parti İstanbuk İl Başkanlığına yönelik saldırı girişimiyle ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’dan bilgi aldı. Erdoğan, emniyet camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.   

VALİ TWITTER’DAN AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıya ilişkin, “İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü, yaralı bulunmamaktadır.” açıklamasında bulundu.

Vali Şahin, saldırıya ilişkin Twitterhesabından açıklama yaptı. Şahin, “İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü, yaralı bulunmamaktadır. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA