Gündem

Son Dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 10 Temmuz Kurultay Açıklaması

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hukuken 10 Temmuz’da Genel Başkan ve Genel Merkez Organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşama ve tablo karşısında mümkün değildir.” dedi.


Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Parti olarak aylardır tartışmaların odağında olduklarını belirten Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi’ni alt etmek, tesirsiz ve edilgen hale getirmek için pis bir oyun sahnelenmektedir.” diye konuştu.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in varlığından ürken ve rahatsız olan çevrelerin kullanacakları ve yönetecekleri işbirlikçi aktörleri çok çabuk bulduğunu, bunların fıtratının bozuk, fikirlerinin bulanık ve her kılığa giren, her kaba sığan kurnazlıkta olduğunu savunan Bahçeli, şöyle devam etti: 

“Hep söyledim, yine söylüyorum; amaç MHP’yi marjinalleştirmek, bileğini bükmek, siyasetten ve Meclisten mümkünse tasfiye etmektir. Bu nedenle bünyemize harici müdahaleler çoğalmıştır. Nitekim oyun büyük ve ahlaksızdır. Biz bu oyunu çok şükür zamanında gördük ve bozmak için yüreğimizi koyduk. Biz bu oyunun figüranlarını tanıdık, taktıkları maskeleri yırtmak için geceyi gündüze kattık. 

Pensilvanya’dan talimatlı mihraklar, MHP’ye yuvalanıp kontrol edeceklerini zannedecek kadar küçülmüş, ufalanmış, vicdanen dağılmışlardır. Bu kutlu davaya paralel şırıngasını saplamak için kuyruğa girip, paradigma aşısı için sabırsızlananlara, bizde ne uzatılacak bir el, ne de açılacak bir kapı asla yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi şehitlerimizin muazzez bir yadigarıdır, şirret hesaplarla önü kesilemeyecek, geleceği silinemeyecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi, ülkücü ömürlerin aziz bir hatırasıdır ve de ülkücülükten geçinen, ülkücü gibi etrafta gezinen karanlık emellere, karaborsacı ellere peşkeş çekilmeyecek, teslim edilmeyecektir.”

Devlet Bahçeli, davayı sokakta bulmadıklarını, oyunlara aldanıp de hiçbir hasis ve haine devretmeyecek ve vermeyeceklerini bildirdi.

-“Kırık ve çürük kalem sahibi medya simsarları”

MHP olağanüstü kurultayı ile ilgili her geçen gün yeni durumların ortaya çıktığına işaret eden Bahçeli, mevcut şartlar altında hukuki sürecin beklenmesi gerektiğine dikkati çekti.

Bu süreçte bazı “kırık ve çürük kalem sahibi medya simsarlarının” partisi aleyhine yazılar yazdığını aktaran Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

“24 Haziran’da, Ankara 3.Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran’da yapılan korsan kurultayda alınan kararlar ve yapılan Tüzük değişiklikleriyle ilgili ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Böylelikle korsan kurultay tüm sonuçları itibariyle beklemeye alınmıştır.

Çoktan liberalliğe dümen kırmış bazı kalem sahipleriyle Erdoğan’ın yanından uzaklaştırılmış bir kısım cahil köşe yazarının, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararını hazmedemediği görülmektedir. Birisi kendi pejmürde haline yanmaz, MHP’nin hali diye yazı kaleme alır. Birisi edepsizce, MHP’de yenilenme isteyenlerin üstüne masa başı karalamalarla gidildiğini, mizansen manşetlerle saldırıldığını söyler. Birisi elindeki kör hançeri ve kendi genetik hasarını saklayarak kasap bıçağı ile MHP’nin genlerine müdahale ediliyor, der. Siyaset dışı ameliyat diyeni mi ararsınız, ali cengiz oyunu diyene mi bakarsınız.

Bunların alayı MHP’nin düşüşünü gözleyen, fakat hayatları boyunca buna şahit olamayacak kırık ve çürük kalem sahibi medya simsarlarıdır. Bunlar gibilerinin bastığı yerde ot bitmez, olduğu yerde bereket kalmaz. Yalan bunlarda, çarpıtma bunların mesleğidir.”

Bahçeli, ne yaparlarsa yapsınlar, bu kutlu davayı yolundan döndüremeyeceklerini, oyuna getiremeyeceklerini ve Türklüğün özlemini sindiremeyeceklerini söyledi.

10 Temmuz’da Genel Başkan ve Genel Merkez Organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşama ve tablo karşısında mümkün değildir.

 MHP Genel Başkanı Bahçeli, mevcut şartlar altında 10 Temmuz’da seçimli olağanüstü kurultay yapılamayacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Dün de Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı; 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tensip ve ek tedbir kararı karşısında, parti Tüzüğümüzün 63. Maddesinin 4. Fıkrasına aykırı olduğundan 10 Temmuz’da planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir. Kaldı ki bu hüküm, söz konusu mahkemenin kararı kesinleşinceye kadar sürecektir.

Buradan çıkardığımız sonuç şudur; hukuken 10 Temmuz’da Genel Başkan ve Genel Merkez Organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşama ve tablo karşısında mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbir kararı bulunduğundan, bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler 10 Temmuz 2016’da yapmayı düşündüğümüz 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır.

Bundan sonra izlenecek yol haritamızı, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararına karşı paralel kuryelerin YSK’ya yaptıkları itirazlar netleştikten sonra milletimizle ve aziz dava arkadaşlarımızla anında paylaşacağız.”

Bahçeli, partisi üzerinde oynanan oyunlara muhalif adı altında payandalık yapan bir avuç kendini bilmezin sosyal medya üzerinden estirdiği iftira yağmurunu ve yüzsüz ithamlarını da esefle takip edip not aldıklarına değindi. Bahçeli, bu şahısların kendilerine akıl vermeye kalkışmasının, birlik ve dirliklerine musallat olma iştahlarının beyhude bir çırpınış olduğunu savundu.


Her dava arkadaşım milletiyle buluşacak, görüşecek, anlaşacak ve kaynaşacaktır


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: 

“Bunlar için, kurulan oyun tezgahında kıvrana kıvrana azap duymak, sonra da pişmanlıklar içinde uzun bir dinlenme safhasına geçmek kaçınılmaz bir akıbettir. Onlar tamamen serbest kalıp süresiz dinlenmeye çekilirken; bizim işimiz vardır, yapacaklarımız çoktur, her dava arkadaşım milletiyle buluşacak, görüşecek, anlaşacak ve kaynaşacaktır. 

Milliyetçi Hareket Partisi Allah’ın izniyle iktidar mücadelesine tüm gücüyle asılacak, hedeflerine ulaşacak, her oyunu da bozacaktır. Bilmeyen varsa söyleyeyim, engel tanımayız, müfterileri takmayız, yılmayız, yıkılmayız, yenilmeyiz, Türklüğün ve Türkiye’nin hizmetinden bir an olsun vazgeçmeyiz.”

AA
Kamupersoneli.net