Gündem

Son Dakika : "Taşeron Kadro Alırsa KPSS Mağdurlarının Önü Açılır"

Uzun zamandır gündemden düşmeyen meselelerden birisi kamu kurum ve kuruluşlarında , Taşeron işçi statüsünde çalışan vatandaşların kadroya ne zaman ve ne şartlarda geçirileceğiydi. 2 Hafta önceki TBMM Ak Parti Grup toplantısında söz konusu tartışmalara son verildi ve AK Parti genel başkanı ve Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu “Tüm taşeron işçi kardeşlerim kadroya geçirilecek” dedi. Kısa zaman sonra haberlerimizde de belirttiğimiz üzere taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi aşaması biraz karışıklaştı.

Taşeron İşçi Sayısı 12-13 Binden 720 Bin Civarına Geldi

Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal , özel bir televizyon kanalında taşeron işçilerin kamuya geçiş aşamaları ve şartlarını dile getirdi. Türkiye’de 720 bini aşkın taşeron işçi bulunduğu biliniyor bu rakam 2002 yılından önce 12-13 bin civarındaydı. Türkiye Kamu-Sen genel Başkanı Sn. İsmail Koncuk geçen hafta yaptığı konuşmasında “Taşeron işçiler kadroya geçirilmiyor onlara yeni bir statü veriliyor ve yine sözleşmeli personel olacaklar. 4/C, 4/D gibi sözleşmeli statülerin yanına bir de 4/E gelecek ve bu ileriki dönemlerde ciddi problemlere yol açacak” şeklinde konuşmuştu.

Taşeron Tedirgin “Torpil İşlemleri Dönecektir

Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal , özel bir televizyon kanalında kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdikçe taşeron işçilerin sevinci bir nebze kursaklarında kalmış oldu. Çünkü taşeron işçilerin kamuda istihdamı işi biraz karışıklaştı. Tüm taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesi münkün görünmüyor , çünkü taşeron işçilerin kamuda istihdamı için öncelikle sınav şartı ve kurum onayı şartı bulunuyor. Taşeron işçilerden kamupersoneli.net’e gelen yorumlar arasında en çok bu konudan bahsediliyor. Sınav sisteminin ve söz konusu sınava katılmaya hak kazanacak personelin nasıl seçileceği biraz kafa karıştırıyor. Çünkü kurum içerisinde bazı usulsüzlüklerin meydana gelebileceği ve en kibar tabiriyle “torpil” işlemlerinin ayyuka çıkacağı düşünülüyor. Hükümet cephesinden sınav sistemi konusunda bir geri adım atılması beklenilmiyor.

Taşeron Kadro Alırsa (Sözleşmeli Personel) KPSS Mağdurunun Önü Açılır

Yine KPSS ‘den iyi puan aldıkları halde kadro açılmadığı için atanamayan “KPSS Mağdurları” söz konusu istihdam stratejisine tepki gösteriyor “Madem kadro (Özel sözleşmeli personel) alınabiliyor bizi neden senelerdir almıyorlar?” deniliyor. Taşeron işçilerden kamupersoneline yorum yağdı. Taşeron işçiler kamuda bir çok görevde bulunduklarını ve bir çok memurla aynı işi yaptıkları halde kadroluların 3 katı maaşı aldığını ve bir taşeron işçisinin yeri geldiğinde 4-5 kamu personelinin işini yerine getirdiğini dile getiriyor. Taşeron kadro alırsa , statüler bir nebze eşit seviyeye gelecek ve köle sistemi ortadan kalkmış olacak, kısacası taşeron kadro alırsa, herkes kendi işini yapacak 4 kişinin işini 1 kişi yapmayacak. 

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Köle gibi çalıştıramayacakları için,yeni personel almak zorunda kalacaklar,memurların ve idarecilerin biraz rahatı kaçacak,alıştılar çünkü yıllardır taşeronu köle gibi kullanmaya,kpss den atanamadığını söyleyen ve taşeronların kadrosunda gözü olan arkadaşlar,siz bu işleri yapmazsınız,bu işlerin çoğu köle gibi çalışan,hakkı yenen,maaşı geç yatırılan,izinleri eksik yada hiç kullandırılmayan,rapor aldığında kapı önüne konan,söz söyleme hakkı olmayan,fazla mesaileri eksik yatırılan,insanlar tarafından yapılıyor,insanlıktan bile çıkıyoruz bazen,inşaAllah bundan sonra bizde hakkımız olanı alırız hiç olmazsa,

  2. Kpss ile atanamayan ve hakki sonuna kadar yenen taseronun kadrosuna goz diken arkadas,sana diyorum!isini halletmek icin gittiginiz o devlet dairelerinde gozu gormez kulagi duymaz k.c. tutmaz bilgisayar kullanmayi bilmez adamlar kpss ilemi geldiler oraya.ilkokul mezunundan zabita muduru oluyorda,taserondan neden kadrolu olmuyor hele de bakalim.

  3. 1kasım sonrasi neolacak kps yidemi ben dusunuyum,taşşşören,amele!

  4. Merhaba ben kamu kuruluşunda taşeron olarak çalışmaktayım.Hem kpss var hemde taşeronuz benim gibi çalışan bir sürü arkadasım var ama yinele kadro yok biz nedimeler

  5. Söz bir kere ağızdan çıkar kadro veriyorsanız tam kadro verin veremiyorsaniz hiç vermeyin yarın seçim ler geldiğinde o zaman kadroyu vermeyenler düşünsünler yazık

  6. Allaha havala ediyorum hakkımızı yiyenleri verdikleri sözleri yerine getirmemek için takla atanları yazıklar olsun suriyeliler ıraklılar ülkemde el üstünde tutulurken onlara hizmet edip aşağılayan devletime yazıklar olsun

  7. Taseronlar kadro yada vb statüye geçirilirse biz kpss öğrencileri ne olacak…o bahsedilen alım kpss ile okuduğu bransa göre yapılmali diye düşünüyorum değilde bizim yerimize onlar yerleşmiş olmayacak mi??

  8. Gençler kadro geliyor reise guvenin

  9. biz kamuda yıllardır yarın işten çıkacakmıyız endişesi ile çalışan,torpili olamayan ekmektir uğraşımız refaransımız Allahımız, bu sınav mülakat kurumlarda olursa torpil olacakmı biz elenecekmiyiz. lütfen adil olsun kul hakkı yenmesin tüm haklarımız ve kıdem hakkımız devam etsin.Allah rızası için adil olsun herkese eşit davranılsın.