Gündem

Son Dakika: YAŞ Toplantısı Sona Erdi ! İşte Toplantının Detayları…

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanan Yüksek Askeri Şura, sona erdi. Toplantı 4 saat sürdü.

ŞURA’YA KATILAN İSİMLER

Başbakan Yıldırım başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASI

Başbakan Binali Yıldırım YAŞ toplantısı açılışında bir konuşma yaptı. Başbakan Yıldırım konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“ANLAMLI BİR SEVİYEYE GELİNMİŞTİR”

“Bölücü terör örgütü ile mücadele, özellikle son bir yıl içerisinde çok başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Özellikle geçen yıl ağustos başında karar verdiğimiz taarruz amaçlı mücadele stratejisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile diğer güvenlik birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde çalışmaları, beklenen sonucu vermiş ve bölücü terör örgütü ile mücadelede çok anlamlı bir seviyeye gelinmiştir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA