Gündem

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatının Sonuçlarına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

MEB, tarafından 26 Eylül 2016 ve 28 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarının sonuçları 29 Eylül 2016 tarihi itibariyle açıklandı. Uygulanan mülakata yönelik sonuçların açıklanmasıyla adaylar derin bir nefes aldı diyecekken, gündem birden alevlendi.

Gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakatına yönelik ortaya atılan iddialar gündemi karıştırdı ve tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyümeye başladı. MEB tarafından uygulanan mülakatın katılımcıları; şaibeli durumların gerçekleştiğine dair yorumlarda bulunuyorlar.

Sınavdan yüksek almış, mülakata katılmış ancak bir anlık heyecan nedeniyle mülakatının sonucu olarak 45-50 gibi notların verilişine tepki gösteren katılımcılarla başlayan bu diyalog, sosyal medya gündemine oturdu.

Twitter üzerinde #HaksızlıkAmaBu hashtagi ile görüşlerini dile getiren adaylar, oldukça ilginç iddialara ve paylaşımlara da yer veriyorlar.

Emeklerinin zayi edildiğini düşünen adaylar ve sosyal medya kullanıcıları, tepkilerini Twitter üzerinden #haksizlikamabu hashtagi ile işte böyle dile getirdiler. Konuya ilişkin henüz kesin kanıtlar olmasa dahi, adaylar uygulanan mülakata yönelik çok önemli dipnotlar paylaşmaya devam ediyorlar. Bakalım bu konuyla alakalı gündeme nasıl bilgiler gelecek ve gerçekler ortaya çıkacak mı?

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. KEŞKE HAZRETİ ÖMER EFENDİMİZİN ADALETİ GİBİ ADALET OLSA MÜLAKATTA İL,İL MÜLAKAT KOMİSYONLARI BİR ŞEHİRDEKİ BAŞKA BİR İLDEKİ KOMİSYONLA UYUŞMUYORKİ.BİRİLDEKİ BOL KESEDEN PUAN VERİRKEN BİR İLDEKİ DİYER İLE GÖRE DÜŞÜK PUAN VERİYOR.

  2. haksizlik lutfen devlet yetkilileri goreve. bu haksizlik adalet yerinde olsun

  3. Madem bu işin içinde oyun vardı bizi ne uğraşrırdınız adamlarınızı atayın olsun bitsin
    İnan bu kadar alınmazdım. Allahıma havale ediyom.

  4. Yetkilileri goreve davet ediyorum. Bazi komisyonlar bol keseden puan verirken bazilari da aldigi puani verdiler bu haksizligin biran once giderilmesi gerek.

  5. Yetkilileri goreve davet ediyorum. Bazi komisyonlar bol keseden puan verirken bazilari da aldigi puani verdiler bu haksizligin biran once giderilmesi gerek.

  6. yorum yazan herkes için geçerli değil, lütfen yanlış anlaşılma olmasın ama 'diyer' yazan ve buna benzer yazım yanlışları yapan öğretmenlerim, eğer diksiyonunuz da böyle ise sanırım anlaşıldı düşük puanın sebebi…

  7. 495 farklı komisyon var. Nasıl adil olunabilir ki. Sorular, değerlendirmeler her şey sübjektif. KPSS puanından yüksek alsan ayrı bir haksızlık, düşük alsan ayrı bir haksızlık. Ne taraftan tutarsan tut elinde kalıyor. Bir an önce bu hatadan dönülmesini istiyoruz.

  8. delil mi istiyorsunuz komisyonların verdiği puanlara bakın. A Komisyonu 70 li puanlar B Komisyonu doksanlı puanlar veriyor. Bazı komisyonlar kpss puanı kadar veriyor. Nedir bu yahu, Oyuncak ettiler insanları. Sonra kpss ye girerken mülakatmı vardı. Mülakata evet . ancak kesinlikle kpss dikkate alınmalı , mülakatın ancak aynı komisyon tarafından puan verilmesi halinde dikkate alınmalıdır. Kısaca bu mülakat İPTAL EDİLMELİDİR.

  9. 70 alan 90 alacak kadar liyakatli ise neden son sıralarda zar zor mülakata çağrıldı bilgisi az olan nasıl liyakatli olabilir ya.hiç değilse kpss ve mülakatın yüzdelikleri alınsın.Allahım sen adil ve haksın.kpss 82 mülakat 79.buna sebeb olan bu ortamı oluşturan ilgili herkese hakkımı haram ediyorum Allahıııııımmm duy sesimi.

  10. ne olur mülakat iptal edilsin hiç değilse kpss ve mülakat yüzdeliği alınsın

  11. Siz geçmişinize bakın onunla alakalı dır Kürtlere sormuyorum bile

  12. Evet arkadaşlara katılıyorum,Mülakatta bizim öğretmenligimizin değerlendirilmesi mümkün değil.Zarfların çoğu sorunun bizim bolumlerimizle hiçbir alakası yok…

  13. Yeter ya nedir bu öğretmenleri oyuncak etiniz devlet birilerinin arka bahcesi olmuş lanet gelsin

  14. Ne olur bu yanlışdan dönün …Madem mulakat getirdiniz onuda adam gibi yapsaydinız. Bunun çözümü mülakatiı geçenleri kpss puanına göre sıralamak. Insanlar 3 ayrı sınava giriyor. Onu kenara atıp mülakatta ki üç soruyla siralamayin.lütfen bu yanlıştan dönün. ..