Gündem

Sur Sorumlusu Yok Edildi

Sur sorumlusu güvenlik güçleri tarafından yok edildi. Arama tarama faaliyeti esnasında pusu kurup güvenlik güçlerine saldıran teröristler etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 3 aydan fazla süredir devam eden operasyonların sonlandırılmasının ardından güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri sırasında bölücü terör örgütü üyeleri uzun namlulu silahlarla arama tarama faaliyetini yerine getiren güvenlik güçlerine saldırdı. Çıkan çatışma sonrasında aralarında Diyarbakır Sur Sorumlusu “çiyager” kod adlı cihad türkan da dahil olmak üzere 8 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.
TSK’nın resmi internet sitesinden dün yapılan duyuru 68 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonların ardından bölgede kalkınma ve yenileme çalışmaları başlıyor. Dünkü haberimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı ekiplerin Silopi’de hasar tespit çalışmalarına başladığını ve az hasarlı binalara devlet tarafından 10 bin tl ödeneceğini, kullanılmaz haldeki binaların yerine yeni binaların dikileceği ve vatandaşa evlerinin teslim edileceğini bildirmiştik.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bölgede incelemelerine devam ediyor. Bakan daha önce Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde incelemelerde bulunmuştu. Son durak ise Diyarbakır’ın Sur ilçesi oldu. Sur hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sn Cevdet Yılmaz ilçenin bir kentsel dönüşüm projesine dönüşmeyeceğini ve korulama ve yenileme çalışmaları yapılacağını şu şekilde ifade etti  “Sur’da sıradan bir çalışma yapmayacağız kentsel dönüşüm diye bir kavramda kullanmıyoruz. Sur ilçesinde kentsel koruma ve yenileme yapacağız” bakanın bölgedeki gezilerine devam edeceği biliniyor.

 Kamupersoneli.net