Gündem

Suudi Prensinden Son Dakika Patlama Açıklamaları

 Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz Al Suud, Cidde, Katif ve Medine’de Mescid-i Nebevi yakınlarında düzenlenen terör saldırılarının ülkeyi daha da güçlendireceğini belirtti.


Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, Prens Muhammed, Cidde’deki saldırıda yaralanan güvenlik güçlerini ziyaretinde, ülkede güvenliğin üst düzeyde olduğu ve her geçen gün artığını ifade ederek, “Cidde, Katif ve Medine’de düzenlenen terör saldırıları ülkeyi daha da güçlendirecek.” dedi.

Hükümet ve güvenlik güçlerinin gayretli çalışmalarıyla kutsal değerlere ve vatandaşlara zarar vermeye tevessül edenlerin temizlenmesi konusunda kararlı olduklarının altını çizen Prens Muhammed, “Medine-i Münevvere’de Peygamberimizin mescidine gelen ziyaretçileri korurken şehit olan güvenlik güçlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin, başarısızlıkla sonuçlanan terör faaliyetleri karşısındaki kahramanca mücadelesinin şaşırtıcı olmadığını vurgulayan Prens Muhammed, kutsal mekanların ve halkın korunması gerektiği ve bunu vadettiklerini kaydetti.

Prens Muhammed, güvenlik güçlerine hitaben, “Benzer bir olayı tecrübe ettiğim için biliyorum, saldırıdan sonra yaşadıklarınız geçecektir. Terörle mücadele basit bir iş değil.” ifadelerini kullandı.

Prens Muhammed, 2009 Ağustos ayında kendisiyle görüşmek isteyen bir kişinin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu yaralanmıştı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Medine ve Katif kentlerinde dün düzenlenen intihar saldırılarında 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Ayrıca Cidde’deki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında düzenlenen intihar saldırısının ise Pakistanlı bir kişi tarafından gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

Kamupersoneli.net  | AA