Gündem

Tarsus Belediyesinden Şehit Ailelerine Ücretsiz Ev !

Mersin’in Tarsus ilçesinde şehit aileleri için tahsis edilen 68 konutun sahibinin belirlenmesi için kura çekildi.

Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından yapılan çalışma kapsamında şehit ailelerine verilecek evler için Belediye Meclisi’nin solununda noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, konuşmasında, ilçedeki tüm şehit yakınlarını konut sahibi yaptıklarını belirterek tapuları ileri bir tarihte düzenlenecek törenle dağıtacaklarını söyledi.

Şehit aileleri için ne yapılsa az geleceğini ifade eden Can, şöyle konuştu:

“Hilal Konutları’nda 14, Hürriyet Konutları’nda ise 54 adet olmak üzere toplamda 68 konutu şehit ailelerine kurayla vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemiz, milletimiz, bayrağımız için, bu ülkenin bir karış toprağı için hayatlarını hiçe sayarak Hakk’ın rahmetine kavuşan, şehitlik mertebesiyle şereflenen evlatlarınızın, annesi babası ve kardeşleri olarak sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Şehitlik mertebesinin kutsallığını dinimizce hepimiz biliyoruz. Şehitler bizim şerefimizdir, gaziler bizim onurumuzdur.”

Can, şehitlere vefa borçlarını bir nebze de olsa yerine getirmek için böyle bir çalışma yaptıklarını vurgulayarak çalışmanın tüm belediyelere örnek olmasını diledi.

Konuşmaların ardından ailelerin konutları kurayla belirlendi. Ev sahibi olan şehit yakınları, törende duygusal anlar yaşadı.

İlçede ikamet eden ve nüfusu Tarsus’a kayıtlı şehit aileleri için yapılacak konutların noter huzurda gerçekleştirilecek kurayla hak sahiplerine dağıtılacağı kaydedilmişti. 

Kamupersoneli.net – AA