Gündem

Taşeron İşçiler Kadro Başvurularını Nasıl Yapacak?

Bilindiği gibi taşerona kadro konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık tarafından yapılan düzenlemeler ile sorun çözüldü. Bunun ardından taşerona kadro düzenlemesi 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yayımlandı. Peki taşeron işçiler kadro başvurularını nasıl yapacaklar? Tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Taşerona kadro konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise taşeron işçilerin hakları konusunda açıklamalar yapmıştı. Konu ile ilgili olarak Bakan Sarıeroğlu’nun açıklamalarına göre kadroya geçen taşeron işçilere geçişle beraber yıllık 52 gün ilave tediye ödenecek, özel sözleşmeli olmayacak, bir yıllık, üç yıllık, beş yıllık olmayacak, yaş sınırı ve eğitim şartı aranmayacak, alt işveren işçilerinin çalıştığı idareler tarafından gerçekleştirilecek, kadroya geçiş işlemleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilecek, sürecin 90 gün içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir, ayrıca 4 Aralık 2017 baz alınan tarih olmuştur.

Bilindiği gibi taşeron işçilerin kadro başvuruları 2 Ocak 2018 tarihinde başlıyor. Bugün ise taşeron işçilerin kadroya geçmelerine ilişkin bir yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikte taşeron işçilerin kadro başvurularını nasıl yapacakları belirtildi. Konu ile ilgili olarak yönetmelikte belirtilenlere göre kadro başvurularının nasıl yapılacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Taşeron işçiler kadro başvurularını kamupersoneli.net olarak belirttiğimiz başvuru formunu doldurmak suretiyle yapacaklardır. İşçilerin 11 Ocak 2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. İşçiler idaresinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birimine, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı olarak başvuru yapacaklardır. Başvurular şahsen yapılacaktır. Belirtilen süre içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU FORMU

BAŞVURULAR HAKKINDA YÖNETMELİKTEKİ DETAYLAR

Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte “Başvuru sahipleri herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair beyanda bulunur ve sigortalılık başlangıç tarihi kadınlar için 23/5/1998, erkekler için 23/5/1994 ve öncesi olanlardan kadınlardan 44, erkeklerden 48 yaşını doldurmuş olanlar, sigortalılık başlangıç tarihi bu tarihlerden sonra olanlardan ise kadınlardan 50, erkeklerden 55 yaşını doldurmuş olanlar ile engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlardan sigortalılık başlangıç tarihi 6/8/2003 ve öncesi olanlar başvuru sırasında herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belgeyi sürekli işçi kadrosuna geçirilmeden önce idareye ibraz eder. Sigortalılık başlangıç tarihi; www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden alınacak SGK Tescil ve Hizmet Dökümü belgesi esas alınarak tespit edilebilir.

Başvuru sahipleri hakkında 12/1/2018 tarihinde 14/2/2000 tarihli ve 2000/284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğine uygun olarak başvuru sırasında ilgili Yönetmelik ekindeki form doldurulmak suretiyle arşiv araştırması yapılması Bakanlıklar ve merkezi Ankara’da bulunan idarelerin merkez teşkilatları için Emniyet Genel Müdürlüğünden, diğer idareler ile taşra teşkilatları için ise il valiliklerinden topluca istenir. Arşiv araştırması yapılacak ilgilinin ikametgâh adresinin bulunduğu valilik esas alınır. İlgili mercilerden intikal eden arşiv araştırması sonucunda elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi tespit komisyonunca yapılır.” ifadelerine yer verildi. 

Bir Yorum

  1. O kadar puan aldım atanamadım ağır işçiler hariç diğerleri alınmamalı bence kadroya. Okumuycam kpss' ye hazırlanmıycam ya en iyisi ev hanımı olmak….