Gündem

TBMM Başkanı Kahraman'dan 'Darbe' Açıklaması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen tören ile “siyaset bilimi ve sosyal bilimler” alanında fahri doktora unvanı verildi. Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen törende bir konuşma yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, konuşmasında Türkiye’nin iddiası olan büyük bir ülke olduğunu söyledi.

Ayrıca TBMM Başkanı İsmail Kahraman açıklamalarında Türk demokrasinin, 27 Mayıs 1960 darbesinden bugüne kadar 17 darbe ile karşılaştığını ve bunların bazısının gerçekleştiğini, bazısının girişim seviyesinde kaldığını, bazısının da gün yüzüne çıkamadığını ifade etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın konu ile ilgili açıklamaları şöyle oldu;

“ECEL BİR SANİYE BERİYE GELMEZ”

“Biz kadere inanıyoruz. Ecel, ne bir saniye öteye ne bir saniye beriye gelmez. Ama şehit olarak Cenab-ı Hakk’ın huzuruna çıkmak da ayrı bir mazhariyettir.” ifadelerini kullanan Kahraman, bütün şehitleri rahmetle, gazileri de minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.

“TÜRKİYE’DE DARBELER TARİHİ KAPANMIŞTIR”

“Milletimiz, sivil toplum kuruluşları ve basınımız, hep beraber demokrasiyi özümsediklerini ve darbelere geçit vermeyeceklerini ortaya koymuşlardır. İnanarak ifade etmek isterim ki Türkiye’de darbeler tarihi kapanmıştır. Bazı söylentiler var; ‘Bu cuma bir şeyler olacak’, ‘Ayın 17’sinde, 27’sinde bir şeyler olacak.’ Bunlar hep, karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır. Bize ‘geçmiş olsun’ ziyaretine geldiler. Gönül coğrafyamız hemen koştu geldi. Ama diğerleri bir ay sonra gelmeye başladı. ‘Çok üzgünüz’ dediler, devamını getirmediler. Devamı içlerinde biliyorum. ‘Bu kadar hazırlığı nasıl boşa çıkardınız. Çok üzgünüz.’ Hep üzüntüye devam edecekler ve biz hep milli birlik, bütünlük içerisinde tek yürek olarak Türkiye’mizi kalkındıracağız inşallah. Türkiye’miz istikrar içerisinde kalkınan bir hukuk devleti olarak misyonuna layık hedeflere ulaşacaktır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA