Gündem

TBMM Dışişleri Komisyon Üyeleri New York'u Ziyarette

TBMM Dışişleri Komisyon üyeleri New York’ta FETÖ tehdidini ele aldı,uluslarası anlamda bilinçlenmek ve tedbir almak için konuşmalar yaptı,çağrıda bulundu, Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

Komisyon Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, kentteki ziyaretlerinin son gününde Türkiye’nin New York Başkonsoloğu’nda Türk vatandaşlarıyla toplantı yaptı.

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın’ın ev sahipliğindeki toplantıda konuşan Özhan, yıllardır serpilip büyüyen ve kılıktan kılığa girip herkese reddedemeyeceği bir teklif veya malzemeyle giderek varlığını sürüdüren FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’de yaşadığını, bu terör örgütünün bir yapılanmasının da bu ülkede olduğunu hatırlattı.

ABD’deki Türk vatandaşlarına tavsiyede bulunan Özhan, onların bir büyükelçi gibi Amerikan toplumunda bulundukları sektörde, ortamda FETÖ tehlikesini anlatmaları gerektiğini söyledi. Bunu anlatmanın kolay olmadığını dile getiren Özhan, şöyle konuştu:

“Kurduğu 10 cümlenin 8’inde ‘diyalog’, ‘hoşgörü’, ‘barış’, ‘bir arada yaşama’ diyen bir yapıya dair siz tanklardan, kan dökmeden, füzelerden, uçaktan, tuzaktan, insanların özel hayatını dinlemekten, telefonları kaydetmekten bahseden bir paketle gideceksiniz. Sizler bizim birer gönüllü elçimizsiniz. Şu eksen sonunda kadar kullanılmalı; nasıl 11 Eylül olduğunda burada 3 bin civarında insan vahşice katledildiğinde, hemen olayın akabinde, ilerleyen saatlerinde Amerikalılar sizlerden, bütün dünyadan bu kadar sofistike ve teknolojik bir eylemin Afganistan’daki bir mağaradaki Usame bin Ladin tarafından yapıldığının bilinmesini istediklerinde küresel kamuoyunun tamamı ikna olduysa, aynı şekilde Pensilvanya’daki küçük bir kasabadan bu kadar kanlı bir eylemin yapıldığına herkes sonuna kadar ikna olabilir. Kaldı ki çok daha sofistike, çok daha derin, çok daha istihbaratın, askerin, polisin içine girmiş bir yapıdan bahsediyoruz.”

Kamupersoneli.net/AA