Gündem

TBMM Şu Aralar Şantiye Gibi ! O Bina Yıkılıyor

 Meclis’teki O Bina Yıkılıyor 1984 ‘den 15 Temmuz darbe girişimine kadar Halkla İlişkiler Binası olarak hizmet veren binada şu aralar hummalı bir çalışma sürüyor. 15 Temmuz darbe girişiminde darbecilerin hedefleri arasında yer alan TBMM’de şimdi harıl harıl yenilenme çalışmaları sürüyor. Bir dönem kapanıyor. 15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişiminde hainlerin ilk hedefleri arasında yer alan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde restorasyon çalışmaları sürüyor.1984 Yılında hizmete giren ve 2015 yılına kadar milletvekilleri tarafından kullanılan eski Halkla İlişkiler Binasının yıkımı için gerekli çalışmalar başladı. 2015 yılında vekillerin odalarının yer aldığı Halkla İlişkiler Binası kullanılmamaya başlanmış ve vekiller daha geniş odaların yer aldığı yeni binaya geçmişti. Şimdilerde 31 yıl boyunca vekillere hizmet veren binanın yıkımı için çalışmalar devam ediyor, bina yıkıldıktan sonra yeni bir bina yapılacak ve ilgili binanın altına bir de sığınak yapılması planlanıyor.

Bu arada 15 Temmuz’da darbecilerin hedeflerinden olan TBMM ana binasında da tadilat çalışmaları aralıksız sürüyor. Meclis ana binasının içi şu günlerde adeta bir şantiyeyi andırıyor. Kısa zaman içerisinde çalışmaların tamamlanması ve binanın tamamının eski haline getirilmesi planlanıyor.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve daha nicesinden anında ve herkesten anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA